Парламентът окончателно прие реда, по който се заема поста на служебен премиер

  • 02 април 2024 12:05

  • 1838
  • 10
Парламентът окончателно прие реда, по който се заема поста на служебен премиер
© Булфото, архив

Депутатите официално приеха на второ четене промените в Закона за Българската народна банка. Опозиционните партии: „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“, БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“, се обявиха твърдо против поправките, като изразиха мнение, че изначално конституционните промени в частта за избор на служебен премиер са били „грешка“.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, краят на 49-то НС и служебният кабинет 907

По-рано днес народните представители от Комисията по правни въпроси дадоха зелена светлина за избора на служебно правителство с премиер председателя на Сметната палата Димитър Главчев. Само за 15 минути заседание с 13 гласа "за", 3-ма "против" и 3-ма "въздържали се" те приеха в заключителни разпоредби на Закона за БНБ той да има право да прекъсва временно пълномощията си докато заема позицията служебен министър-председател и да се върне на поста си след това. С измененията същите условия ще важат и за правомощията на управителя и подуправителите на БНБ, заместник-председателите на Сметната палата, омбудсмана и неговия заместник – това са лицата, които според промените в Конституцията могат да бъдат назначавани от президента за служебен премиер.

Промените предвиждат при назначаване за служебен премиер управителят или подуправителите на банката, омбудсманът или заместникът му, председателят и заместник-председателят на Сметната палата, да могат да използват неплатен отпуск от досегашната си длъжност.

„Кучето е заровено в промените в Конституцията, точно тези, които засягат служебното правителство, не е ясно кой ги е създал и предложил. И на малките деца е ясно, че промените в Конституцията, които ограничават президента да избере от определен списък от лица са дело на Христо Иванов и Атанас Славов. Не може да се прекъсват временно правомощия на изборни длъжности. Те не могат да са на изборна длъжност, да бъдат назначени като служебен министър-председател, след което да се връщат на същата длъжност“, заяви от парламентарната трибуна Петър Петров от „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“.

С три закона за 10 минути: депутатите набързо уредиха въпроса с това как се става служебен премиер

Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г. от ИТН обвини „бащата на Конституцията“ Христо Иванов в амнезия и определи конституционните промени като „тъпотии“.

Цончо Ганев от „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“ също отправи обвинения в „странна амнезия“ към „евроатлантиците“. „Оказа се, че човекът, който от години е радетел за промени в Конституцията, когато стана дума, че са ни вкарали в конституционна криза, отказва да признае, че е лицето, което е причината за тези промени. Подписите са на Христо Иванов, Атанас Атанасов, Пеевски и Борисов са тези, които вкараха всички промени в Конституцията“, добави той.

„От началото заявихме, че тази промяна е грешка, днес се опитвате да я поправите с нови три грешки. Трупането на тези грешки през нови и нови законодателни промени руши държавността, институциите. Интересува ви единствено да замажете гафовете, които направихте с промените в Конституцията. С тези поправки давате ярък пример за това какво е конфликт на интереси. Главчев – служебен министър-председател. След това се връща в Сметната палата и като такъв по закон е длъжен да проверява собствения си Министерски съвет, себе си и министрите си и да пише доклад на Сметната палата“, отправи критики лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1838 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2024.05.25 | 08:11

10
❤️ Г­о­р­­е­­щ­­­и­­­ ­­м­о­м­и­­­ч­­­е­­т­­­а­­­ ­­­в­­и­­ ­о­ч­­а­к­­в­а­т ­­­-­ X­1­8­­­.­­­F­­­U­­­N

2024.04.02 | 15:52

9
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca
БОРИСОВ ВЕЛИКИЙ

2024.04.02 | 15:42

8
Убитият бизнесмен Мартин Божанов - Нотариуса е бил регистриран като сътрудник на МВР през 2005 г. Това съобщи във Facebook журналистът "Антикорупционния фонд" Николай Стайков.
Макаренко

2024.04.02 | 13:49

7
Обожавам да убивам жълтопаветници в адски мъки,готино е да виждаш ужаса в очите им

2024.04.02 | 12:21

1
РАДЕВ=СИЛА! КОСТАДИНОВ=ПОСОКА! ВОЛГИН=ИСТИНА!
Ку.рю

2024.04.02 | 13:38

6
Хапчетата, хапчетатаааа....
млък

2024.04.02 | 13:21

3
ЧервенКатил!!!

2024.04.02 | 13:38

5
ПРОМЯНАТА - Предателството на Развиващият се Комунизъм в СИВ и Варшавския Договор започва от 1985г. от Украинеца БАНДЕРОВЕЦ Михаил Горбачов внедрен от Умиращият Запад Украински предател от УССР в СССР. През 1985г. по негов план е извършен Атентат на гара Буново в БГ от бъдещите ДПС, за да се предизвика разпад на Варшавският договор, който да започне от Втората след СССР по МОЩ във Варшавския Договор НРБ. Планът НЕ УСПЯВА и през 1989г. Предателя последовател на Бандера, Михаил Горбачов, който е бил Предател от дете на ГЕРМАНСКИТЕ НАЦИСТИ от ВСВ разпуска СИВ и ВАРШАВСКИЯ ДОГОВОР, а 1991г. Разрушава и СССР, като целта му е да разруши и РОССИЯ, но е спрян от ЕЛЦИН вследствие на недоволството на Руския и Украинският народ от Предателството и Разрушаването на СССР от Горбачов, това е единствената заслуга на слабият ЕЛЦИН. Украински Бандеровци на Горбачов са замесени в Атентата на гара Буново от 1985г. и Възродителният процес в НРБ. По това време, както и сега нито Българите, нито Украинците НЕ СА ИСКАЛИ ДА се отделят и да тръгват срещу РОССИЯ, но имплантирани платени Предатели са Назначени да Управляват БГ и УССР. В БГ СДС губят изборите, но ги оспорват и не ги признават, извършват се втори манипулирани избори на които им е ОТЧЕТЕНА МАНИПУЛИРАНА ПОБЕДА. СЪЩАТА ситуация по това време е и в УССР, Украинският НАРОД НЕ ОДОБРЯВА отделяне на УССР от СССР, но УССР е отделена против Волята на Украинският Народ, чрез Манипулации. ТАКА ЗАПОЧНА ПРОМЯНАТА още от 1985г. и ПОСЛЕДВАЛИЯТ я 35г. ПРЕХОД ОТ КОМУНИЗЪМ В ЗАПАДНА ДЕМОКРАЦИЯ - ФАШИЗЪМ. Полит. Икономическата Война след 2020г. на Яловите САЩ - СЕТА с Колониалния Ялов ЕС - Шенген ПРИКЛЮЧИ. ЕС - ШЕНГЕН е ТОТАЛНО ПОГУБЕН БЕЗ НАДЕЖДА за БЪДЕЩО РАЗВИТИЕ. Западната ОИСР (САЩ СЕТА + ЕС ШЕНГЕН) е БЕЗ ШАНСОВЕ за РАЗВИТИЕ, следва РАЗРУХА и САМОУНИЩОЖЕНИЕ. БЪЛГАРИЯ СРОЧНО ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕОРИЕНТИРА КЪМ БРИКС - РУСИЯ, КИТАЙ, ИНДИЯ, ИРАН, СЕВЕРНА КОРЕЯ, АРАБСКИЯ И АФРИКАНСКИЯТ СВЯТ. СРОЧНО, ОЗНАЧАВА ВЕДНАГА!
Ганьо

2024.04.02 | 13:32

4
Смешен парламент!
Емѝ...бум бум в анала- МИРОСЛАВ ИБАНИЯ

2024.04.02 | 13:14

2
Елеkmра, баба гицка, Хан Крум, Гочо Булгара,Наде,жда Дойчева,Много грозен циганин76,ШИБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ,Nazi SS, Ukraina 55,Просто човек , Литекс- София, рашка говняшка,п.у.т.к.и.н к.а.п.у.т ...това СЪМ АЗ ПОБЪРКАНИЯ ИБАН ШИЗОФРЕНИК от ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР...

Добави коментар

Водещи новини