Министър Стойчева: Европейската отбранителна индустрия трябва да бъде иновативна и адаптивна

  • 29 март 2024 14:52

  • 204
  • 1
Министър Стойчева: Европейската отбранителна индустрия трябва да бъде иновативна и адаптивна
© Булфото

Европейската отбранителна индустрия трябва да бъде иновативна и адаптивна, за да позиционира Европа като глобален лидер в сигурността, точно през високите и дълбоките технологии. Това каза министърът на иновациите и растежа в оставка Милена СтойчеваМилена СтойчеваМилена Стойчева има образователни степени и специализации от български и международни по време на националната конференция на тема „20 години България в НАТО: Защото сме по-силни заедно“.

Форумът е под егидата на правителството в оставка. Организатор е Дипломатическият институт към министъра на външните работи, съвместно с Информационния център на Министерството на отбраната, Атлантическия клуб в България и Софийския форум за сигурност.

По думите на Стойчева иновациите имат ключова роля в осигуряването на съвременната защита на гражданите. Имаме всички основания да се гордеем, че през тези години (като член на НАТО - бел. ред.) България категорично доказа, че е достоен и надежден партньор, каза министърът.

20 години България в НАТО

Иновациите са хоризонтална дейност, която обхваща всички сектори и заради това е изключително важно да работим заедно, каза Стойчева.

През последното десетилетие космическият сектор се превърна в стратегически актив за икономическия растеж на Европа, заяви министърът. Работим по една синхронизирана политика. Инициирала съм създаването на работна група към министерството, която ще работи за изграждане на стратегия на България за космическата политика. Надявам се дейността да доведе създаването на българска космическа агенция. Имаме всички основания и амбиции това да се случи, коментира още Милена СтойчеваМилена СтойчеваМилена Стойчева има образователни степени и специализации от български и международни, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
204 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.29 | 17:44

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman

Добави коментар

Водещи новини