Христов: Не очаквам конституционна криза, а да има служебен кабинет

  • 28 март 2024 12:23

  • 365
  • 3
Христов: Не очаквам конституционна криза, а да има служебен кабинет
© Нова нюз

„Не очаквам конституционна криза. Очаквам да бъде назначено служебно правителство. Идеята за промени в Конституцията беше изцяло на ПП-ДБ, ние също носим отговорност с нашето гласуване”. Това заяви Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в, депутат от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS минути преди държавният глава Румен Радев да даде третия проучвателен мандат за съставяне на кабинет на партия „Има такъв народ” (ИТН).

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, служебният кабинет и изборите 2 в 1 776

За избора на ИТН да бъде връчен третият мандат, депутатът от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на коментира, че президентът Румен Радев преценява на кого да връчи мандата. „Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че не желаят да им бъде връчван проучвателен мандат за съставяне на кабинет”, припомни той.

„Ако бяхме постигнали споразумение за ротация, доминиращата част на министрите – 85-90% щеше да бъде същият. Те са случайни хора, на които не научихме имената и не направиха нищо в техните сектори. Даже в икономическата сфера България загуби доста през тези 9 месеца”, заяви Христов.

Той обясни, че по време на преговорите между ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и ПП-ДБ са направени много отстъпки и е проявено търпение от страна на ГЕРБ. „Постоянно валяха нови искания и условия и беше направено всичко, така че да не може да приемем техните условия”, обясни лидерът на СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на хода на преговорите за ротацията.

Борисов: Няма да позволя Росен Желязков да бъде служебен министър-председател

Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в смята, че предсрочните избори са белег на демокрацията. „Тя не е безплатна. Нека избирателите да посочат по какъв начин ще бъдем разпределени в следващия парламент и дано тогава на нашите колеги им просветне, че няма друг път за евроатлантическо мнозинство и да спрат да се „гъбаркат” с ГЕРБ-СДС”, призова политикът.

Относно предоставените имена за министри от Мария Габриел, за които от ПП-ДБ казаха, че не са дали съгласие, Христов каза, че е имало уговорка за 18-месечно управление и министрите са приели условията в началото на първия мандат. „В крайна сметка промените бяха сведени до смяна на Мария Габриел с премиера Николай Денков като премиер и като външен министър и Росен Желязков да оглави Министерството на иновациите и растежа, за да се освободи място за ген. Атанас Атанасов като председател на парламента”, каза Христов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
365 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Това

2024.03.28 | 22:33

3
паве що не е поставен да лъска обувки с език в някой от моловете. Има страхотен трейнинг при Боко.
УВИСНАЛо НА стълб банкаинско говедо

2024.03.28 | 13:16

2
Г,е,й Бардака (T)рДАНС го създаде Херсонския П..е..д..е..р.а.с..т от Хазарски произход с Руско гражданство и син на Масов У.б.и.е.ц С.ъ.рГ,Е,Й Яков да пази от нас БЪЛГАРИТЕ З..а..д..у..н..а..й..с..к..и.. я К,о,л,о,н,и,а,л,е,н К,е,н,,е,,ф окупиран преди 137 години от Руски К,о,,п,е,,л,е,т,а за 32 тона злато. В ДАНС освен Руски К,..у..р..в..и и П,е,,д,е..р..а..с..т..и друго не вирее. Има и някой и друг Рязан ПОМАК назначен главно като Шофьорче да вози Ш,,в,,е,,с,,т,,е,,р,,к,,и,,т,,е на Амбразурата, като Сертовия Тъпкач Момчил или Станишевския Е,б,,а,ч Асан Ибраимов Омеров от село Градежница. Агентите ( П..а..ч..а..в..р..и..т..е) в (T)рДАНС освен по Г,е,,й Сокаците и Т..р..а..в..е..с..т..и..т Пиаците се набират от К,,у,р,в,а,,р..н..и..ц..и..т..е на Митко Полицая и на екс министър Червеняков брат му. Херсонския П,,е,д,е,р,а,с,т с Руско гражданство Сър Г.е..й Яков има високи изисквания към Щатните и Нещатни Ш,в,,е,,с,,т,,е,,р,,к,,и трудещи се на заплата и хонорар в създадения от него Б..а..р..д..а..к (T)рДАНС. Мъжка П,,р,,о,,с,т,и,т,у,т,к,,а -Доносник с Халка под 10 сантиметра ФИ няма шанс да пробие в (T)рДАНС. Кандидат П,а,ч,а,в,р,,и,т,,е в (T)рДАНС преминават през Комисия по А..н..а..л..н..а Инспекция като Донаборниците: "Задни Бузи за Проверка Молим" П,а,ч,а,в,р,и,т,е - Доносници от Станишевския Г,е,й Б.а..р..д..а..к (T)рДАНС , филиал на КГБ се разделят на ТРИ категории: 1. Щатна П..а..ч..а..в.р..а --Агент, доказана П,а,ч,,а,,в,,р,,а -на заплата. 2. Нещатна П,,а,,ч,,а,,в,,р,,а --Сътрудник, недоказана все още П.а..ч..а..в..р..а -на Хонорар. 3. Улична П,,а,,ч,,а,,в,,р,,а --МУТРА, получава колкото си заработи с Рекет, Отвличания и Убийства на Българи. Тази позиция се открива специално за К,,о,,п,,е,,л,,е,,т,,а,,т,,а -Престъпници от БОП като Руската М..а..с..т..и..я Грозданов завършила РабФак в Москва, арестувана за рекет с два килограма КОКАИН и Айдуците му от БОП Пазарджик. Ш,В,Е,С,Т,Е,Р,,И,Т,Е от Сер Г,е,й Бардака (T)рДАНС трябва да се Изнасилват от ЖИВОТНИ, след което да се Избиват като ЖИВОТНИ, защото те са ЖИВОТНИ !! Пазарджишкото Милиционерско Г,о,в,,е,д,о е доказано най-тъпото Г..о..в..е..д..о развъждано в З,,а,,д,,у,,н,,а,,й,,с,,к,,и,,я к,е,н,е,ф създаден преди 137 години от Руски дегенерати за 32 тона злато. М.Ъ..Р..Ш..А , И..З..Р..О..Д , И..З..М..Е..Т , У.Т..А..Й..К..А , Б,,О,К,Л,У,К , Г.А.Д , Д,Е,,Г,,Е,Н,Е,Р,А,Т , П.О..Д.Ч..О..В.Е.К , С ЕДНА ДУМА МИЛИЦИОНЕР, С ДВЕ ДУМИ ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР. КАЗАХ !!! Време е да има Публично ИЗНАСИЛЕНА Мъжка П..р..о..с..т..и..т..у..т..к..а от (T)рДАНС ! Уволниха Шефа на П,Е,Д,Е,Р,А,С,Т,И,Т,Е от (T)рДАНС Шумен Калин Кръстев ! Бил Крайно Нуждаещ се от Рязани Анадолски ПИШКИ !

2024.03.28 | 12:47

1
Политически труп

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини