Опозицията на Нинова с призив към членовете и симпатизантите на БСП

  • 26 март 2024 14:15

  • 750
  • 1
Опозицията на Нинова с призив към членовете и симпатизантите на БСП
© БСП

Участниците в срещата "За бъдещето на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и лявото" в събота, 23 март, излязоха с призив към членовете и симпатизантите на Българската социалистическа партия, съобщиха от пресцентъра на БСП-София.

В словото си в началото на дискусията в Зала 6 на НДК лидерът на столичните социалисти Иван Таков предложи да бъде създадено идейно-политическо движение "Бузлуджа" в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Неговата инициатива беше възприета и организаторите на срещата в НДК веднага започнаха работа по формалното създаване на идейното течение в рамките на партията. На срещата Иван Таков беше посочен за неформален лидер на движението.

В призива си участниците в срещата в събота в НДК заявяват, че на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е й трябват нов Бузлуджански дух и енергия, за да се осъществи жизнено необходимата идейна, организационна и кадрова промяна. За да се върнат в нея социалистическият морал, другарството и автентичната лява политика, която БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е да води без колебания и компромиси.

"За да бъде отново БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е първостепенна политическа сила - сега и в бъдеще, днес призоваваме всички истински социалисти и симпатизанти да поставим началото на общопартийно обединение за цялостното обновление на партията, което да работи за изкореняване на порочния "лидерски" апаратно-команден стил и метод на разпореждане във и със партията, за възстановяване на основополагащите уставни принципи, норми и практики на вътрешнопартийната демокрация", пишат в призива си те.

В него участинците в срещата в събота настояват членовете на НС на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е незабавно да свикат извънредно заседание на 50-тия конгрес на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. "На него делегатите, в светлината на ожесточената предизборна политическа обстановка, да приемат неотложните решения за възстановяване на структурите и дееспособността на партията в центъра и по места, да направят наложителни промени в Устава и да изберат ново ръководство на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, призовават още те. - Ако това не стане, партията е изправена пред реалната опасност от продължаващ спад на доверие на предстоящите европейски и предсрочни парламентарни избори". 

Иван Таков: Не сме канили хора от ГЕРБ на срещата на "Бузлуджанци"

Бузлуджанци са категорични, че в настоящия момент БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е длъжна да стане носител на политика за обединяване на всички леви формации и личности с леви убеждения в името на правата и потребностите на хората на наемния труд, на социалната справедливост и националните интереси на България.

"Разбиването на Столичната партийна организация с нелегитимното "решение" на НС на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е от 25 февруари, взето непосредствено преди европейските избори през юни, представлява последен пример за целенасочения разколнически курс на партийното ръководство, насочен към преднамерено разцепление на водещи структури на партията, към възкресяването на най-мрачните практики на "чистки" на "врага с партиен билет", заявяват те. - Отхвърляме абсурдните действия за групово изключване на противопоставящи се на произвола на ръководството социалисти, така както това стана, при очевидната липса на подкрепящо мнозинство, и с членове на най-висшия партиен орган на заседанието на 50-ия конгрес на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е на 11 февруари 2023 г., което води до кадрово обедняване и организационно обезсилване на партийни структури".

Призивът на участниците в срещата "За бъдещето на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и лявото" ще бъде изпратен до всички общински структури на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. "Призоваваме членовете и симпатизантите, на които са скъпи честта и достойнството на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, да се включат в Идейно-политическо движение в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е "Бузлуджа", за да работим обединени заедно за бъдещето на партията и на лявото в България, за да запазим духа и за да бъдем достойни продължители на делото на Димитър Благоев-Дядото и неговите съратници", завършват призива си те.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
750 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.26 | 15:11

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman

Добави коментар

Водещи новини