Изборите в Малорад: „Баче Цено“ още смята, че нищо кой знае какво не е станало

  • 26 март 2024 09:52

  • 632
  • 3
Изборите в Малорад: „Баче Цено“ още смята, че нищо кой знае какво не е станало
©

Врачанското село Малорад отново ще проведе местни избори.  Последните бяха запомнени с видеозапис с подправяне на бюлетини в полза на трима души – „баче Цено, Боби и Мартин“.

Преди дни Върховният административен съд касира вота за общински съветници в цялата община Борован и така я изправи пред редица административни и финансови неволи. Двама от комисията са с повдигнати обвинения.

Заради записа село Малорад се прочу два пъти – веднъж в края на октомври, при броенето на бюлетините за съветници в станалата печално известна пета секция.

Гледат мярката на задържаните за дописване на преференции в Малорад

Сега и съдът постанови, че така не може, и спря не само баче Цено, Боби и Мартин, но всички новоизбрани в местния парламент да определят съдбите на община Борован.

Местните хора са ядосани. Някои казват, че ако се налага ще гласуват отново, други не искат.

Трети се питат защо само двама от скандалната комисия - председателката и този, който предлага да се помогне на кандидатите от селото, са с обвинения.

Цено Цоловски, станал известен от записа като „баче Цено“, продължава да смята, че не е станало кой знае какво.

„Никакви коментари относно решението. За мен тези три-четири бюлетини, които се виждат на видеозаписа, че са манипулирани, не оказват влияние за промяна на вота“, казва той.

Кметът на селото е доволен, че ще има ревизия на вота. „Сега сме отново на избори и така требва да е“, казва Иван Иванов.

Според него обаче всички замесени – и секционните членове, и касираните съветници от селото, трябва да бъдат отстранени от следващи избори. „Тези хора, които си пишеха бюлетините, ако не се вземе отношение към това нещо, те ще бъдат пак в секцията - как ще иде тоя народ да гласува, цяла България видя как се драскаха бюлетините“, казва кметът.

Той е обиден и от друго – подправянето на вота уж с едничката цел да „имаме наши хора от село“ в местния парламент е довел всъщност до обратен резултат.

„Тези общински съветници гласуваха за Малорад на бюджета нула лева. Искам дупките да се изкърпят, лампи – тези същите хора онзи ден са гласували бюджета на общината. За Малорад са гласували нула лева, проверете, да видите. Баче Цене, Боби и Мартин? Да, те гласуваха да няма пари за Малорад“, казва Иван Иванов.

„За село Малорад са отпуснати около 20 хиляди лева. Това е за училището, за една отводнителна канализация, за едно помещение да се раздава храната на социалнослабите хора“, казва „баче Цено“ Цено Цоловски.

Досега във Врачанско избори за общински съвет не са отменяни.

„Хората по-скоро са доста учудени, защото в нашата община и в Северозападна България не е имало такъв случай като нашия, но ние сме много назад във времето, при нас се случват все странни неща“, казва кметът на община Борован Иван Костовски.

Местната власт да е спокойна, призоваха от ОИК – Борован. Те поясняват, че действа старият общински съвет.

Големият парадокс – баче Цено е бил съветник и в по-стария парламент, така че пак ще законодателства на местно ниво. А дали ще се кандидатира отново – тепърва ще мисли.

А в Малорад сякаш времето е спряло, категорични са мнозина.

„Просто самата ни държава си е такава, каквото и да направим, си е едно и също“, казва жителят на селото Иван Ганчев.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
632 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.03.26 | 15:20

3
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman
Джоно

2024.03.26 | 10:52

2
Я ги вкарайте по 1-1.5год да полежат и като питат ама защо му кажете същото че нищо кой знае какво не е станало

2024.03.26 | 09:55

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman

Добави коментар

Водещи новини