Зам.-кметът на София Иван Василев: Възнаграждението на специалист в сектор „Детско здравеопазване“ ще стане 1 450 лв. от 1 април

  • 25 март 2024 17:22

  • 552
  • 4
© Novini.bg

Ако бюджетът бъде гласуван, възнаграждението на специалист в сектор „Детско здравеопазване“ ще стане 1 450 лв. от 1 април. Това каза на брифинг заместник-кметът по финанси и здравеопазване в Столична община Иван Василев.

По думите му утре в СОС ще бъдат внесени и „множество други редакции на бюджета“, които са настъпили вследствие предложения от останалите политически групи в Съвета.

„Осигурените средства ще бъдат 8 милиона лева за допълнителни дейности на лечебните заведения. Ще покрият рамките на колективния трудов договор за болниците и лечебните заведения. За детското здравеопазване ще достигнем рамките на текущия колективен трудов договор. През следващите седмици заедно със синдикатите ще водим активен разговор за подписването на нов колективен трудов договор“, добави Василев.

"Карти и билети за проверка": завишен контрол в градския транспорт, обещаха от СОС

„Исканията им ще бъдат удовлетворени частично. Дискутирахме някои от големите проблеми, които имаме със задържането и намирането на нови специалисти за системата. Абсолютно наясно сме, че това, което сме заложили допълнително в бюджета, е само една нужна първа стъпка. Ще продължим да работим заедно, за да успеем да изпълним всички колективни трудови договори, които са пред нас, и постепенно всички, заети в сектора, да получават справедливо и достойно възнаграждение. Част от корекциите, които ще внесем в бюджета, дойдоха вследствие на разговори с други групи, които са представени в СОС. За нас това са натрупани, системни проблеми, които ние, синдикатите и софиянци трябва да решим скоро, ако искаме тази система да работи“, коментира на свой ред столичният кмет Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
552 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.03.26 | 01:44

4
F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G

2024.03.25 | 22:51

3
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman

2024.03.25 | 18:50

2
С тия очила прилича малко на Ким Чен Ун
Гошо

2024.03.25 | 17:34

1
Иии много бе грозник,що не си дадеш твойта на спецеалиста ти да каташ с 1400,то бива бива наглост ама,вън изроди гадни

Добави коментар

Водещи новини