Георги Георгиев: Аферата за изкупуване на 18 частни имоти в "Южен парк" от общината се разраства

  • 24 март 2024 16:42

  • 2249
  • 8
Георги Георгиев: Аферата за изкупуване на 18 частни имоти в "Южен парк" от общината се разраства
© Булфото (архив)

Снощи г-н Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите самоотвержено защити предложението си и отхвърли искането на ГЕРБ-СДС имотите да се извадят от списъка за изкупуване, докато не се проверят.

„Необяснимият инат на г-н Терзиев да провери преди да плаща, ни накара да проверим 18-те имота и техните собственици в публичните регистри. Оказва се, че 10 от 18-е имота са на двама собственика. Дали е напълно случайно, всеки може да преценява. На 5 от тези имоти строителната фирма „ИНТЕРМЕКС ИН“ ООД е съсобственик. Тя купува идеални части през 2020 г.“, това написа в своя Фейсбук профил зам.-председателят на СОС и общински съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев.

В предложението си до общинския съвет, г-н Терзиев пише: „Въз основа на анализ, в проекта за програма са включени само имоти, чийто собственици ги притежават по реституция и попадат в реализираната част от парка. Изключени са 3 имота, поради факта, че са придобити от трети лица чрез сделки или на публична продан“.

Георгиев сподели, че следователно, г-н Терзиев или не казва истината или е бил заблуден. След среднощната пламенна защита на тези сделки, втората възможност категорично отпада.

ГЕРБ питат: Защо Васил Терзиев предложи 18 частни имота в Южен Парк за изкупуване?

„Питам г-н Терзиев какъв е принципът, по който 5 имота, на които съсобственик е строителна фирма, ще бъдат изкупени от общината, а други 3 сте ги изключили от списъка именно с мотива, че са били препродадени“, пише Георгиев.

За да стане кашата пълна, имотите на строителната фирма, които г-н Терзиев предлага да изкупим, са възбранени по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс заради публични задължения. Тоест, ако все пак общината плати тези имоти на частната фирма, после може да ги изгуби.

”Аз няма да питам г-н Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите чии интереси пази. Фактите дотук всеки може да прецени. Продължавам да питам г-н Терзиев дали ще оттеглили тези предложения от доклада си“, пита Георгиев и допълни в заключение:

„Защитавам интереса на софиянци и техните пари като данъкоплатци, с които вие сте решил да се разплащате, г-н Терзиев!“

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2249 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2024.05.25 | 08:36

8
❤️ Г­­о­­­р­­е­щ­­­и­ ­­­м­­о­­м­и­ч­­е­­т­а­ ­­­в­и­ ­­о­­ч­­­а­­­к­в­­­а­­т ­-­­­ X­­1­8­­.­­­F­U­­­N

2024.03.24 | 22:45

7
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> use.my/bman

2024.03.24 | 20:55

6
Пак крадеца вика дръжтр крадеца. Защо не питахте вашата кметица през 2020-та как е продала тези имоти на фирмата? Пак друг е виновен за вашите далавери.

2024.03.24 | 20:08

4
Псевдо “държава“ обявена от Световната Международна Общност за ТЕРОРИСТИЧНА и преZидента на която се издирва от Международният Съд в Хага за ВОЕНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ и ТЕРОРИЗЪМ рИве от Терористи ! Що нИ рИвахтИ, Га влезнахтИ и ИЗБИВАХТЕ МИРНО население в Афганистан и в Грузия ?! ... Що нИ ривахтИ Га сеехте ТЕРОРИЗЪМ в Чечня, Сирия и УКРАЙНА ?!... Що нИ рИвахтИ, Га ОБУЧАВАХТЕ ТЕРОРИСТИТЕ на “Хамас“ и “Хизбула“ на СВОЯ територия ?! ... ... Хак да Ви е ! ... Лошо нещо бил ТЕРОРИЗМА, а ?! ... No Comment ! ...
НЯМА КАК ДА СИ ПАТРИОТ И ДА НЕ МРАЗИШ РАШИСТИТЕ

2024.03.24 | 20:34

5
Ако всичко беше станало по плана на руските фашисти , Украйна днес щеше да е осеяна с концентрационни лагери, стаи за изтезания и импровизирани затвори, каквито бяха открити в Буча, Изюм, Херсон и всички други територии, временно окупирани от Русия и след това освободени от украинската армия . Едно цяло поколение украински писатели, художници, политици, журналисти и граждански лидери - руснаците бяха подготвили списъци с имената им - вече щеше да бъде заровено в масови гробове. Украинските книги щяха да бъдат премахнати от всички училища и библиотеки. Украинският език щеше да бъде забранен във всички публични пространства. Стотици хиляди други украински деца щяха да бъдат отвлечени и транспортирани до Русия или трафикирани по целия свят. СЛАВА УКРАИНИ! ✌️
Николай Ралчев Тутракан

2024.03.24 | 19:54

3
Николай Петков Ралчев се казвам(Геят) и живея в гр.Тутракан7600 на ул.Панайот Хитов 5.Аз съм потомствен гей на 48 години.Имам жълта книжка и съм редовен пациент на лудниците. Аз съм осъждан, известен бандит съм и арестант. Аз си търся млад гей до 40 години, който да ме аргасва безпощадно много и да се ожени за мен, защото аз съм жената в гей-връзките. Аз имам много психически отклонения и за това живея цял живот заедно с родителите ми. Майка ми Надя Драганчееа ,ми разреши аз да живея съвместно с гей.И той може да живе с нас заедно.Има място и за него, аз готвя, пера, чистя. Аз нося женско бельо, сутиени, прашки.Аз имам ракия и ще се напиваме безпаметно.

2024.03.24 | 16:57

2
Подмяната са далавераджии

2024.03.24 | 16:53

1
ИЗБОРИ!

Добави коментар

Водещи новини