Радев: Ангел Марин е заслужил офицер и държавник

  • 21 март 2024 15:44

  • 664
  • 2
Радев: Ангел Марин е заслужил офицер и държавник
© Президентство на Р. България

"Ангел Марин е заслужил офицер и държавник, посветил без колебание и без остатък професионалния и житейския си път на България",  заяви в съболезнования до близките на ген. Ангел Марин държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който заедно с вицепрезидента Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , присъства днес в Батак на траурната церемония по повод кончината на вицепрезидента на Република България в периода 2002-2012 г.

„Генерал Марин изпълняваше своя дълг с чест и отговорност, с всеотдайност и неподправено родолюбие, отстоявайки интересите на българския народ“, подчертава президентът Радев. Държавният глава откроява важния принос на Ангел Марин за изграждането и развитието на президентската институция и за утвърждаването на нейния обществен авторитет.

„Не на последно място ще запомним генерал Ангел Марин и със силното му чувство за справедливост и лично достойнство, с пословичните му скромност и човечност. До последните си дни той остана верен на своите принципи, не спестяваше критиките си и отстояваше активно значими за обществото ни каузи“, заявява още държавният глава.

Румен Радев и Илияна Йотова изразяват съболезнования по повод кончината на Ангел Марин

На траурната церемония в Батак присъстваха президентът в периода 2002-2012 г. Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в, народни представители, кметове и представители на местното самоуправление и много граждани.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
664 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
РЕЙ ХАН

2024.03.21 | 23:43

2
ГЛАВИТЕ НА ПЪРВАНОВ И ТИК ВАТА!

2024.03.21 | 19:03

1
Съпрyгата кyпи кaпcyли които подобpиxа ceкcа ни и пpомeниха живoта ни! Сeга съпpyгата ми е дoволнa и се чyвствaм като aлфa мъжки. Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим, eто тeзи кaпсyли:----> use.my/bioman

Добави коментар

Водещи новини