Адвокати: Системата „бонус-малус” няма да работи

  • 19 март 2024 10:32

  • 530
  • 1
Адвокати: Системата „бонус-малус” няма да работи
© Нова тв

Какви са плюсовете и минусите на системата „бонус-малус”? Темата коментираха в ефира на „Здравей, България” адвокатите Илия Тодоров и Елица Буенова.

„Подкрепяме подобна мярка. От години настояваме да се въведе работещ модел при застраховките „Гражданска отговорност”. Сега предложената от правителството система е по-скоро при отделните застрахователи. Но те и в момента си организират някакъв „бонус-малус” според града, възрастта на водача, щетите. Хубавото е, че ще има единен регистър и досието ни ще ни следва. Въпросът е обаче какви щети ще водят до „малус”. Има въпроси, които трябва да се изчистят", поясни Тодоров.

Може ли водачите да плащат застраховка на базата на „бонус-малус"?

„Това, което беше пуснато като проект, е обвързано само и единствено с предявените претенции за изплащане на обезщетение. Тоест, системата „бонус -малус” ще е в интерес на застрахователите. Парите, които са предвидени да завишат застраховката „Гражданска отговорност”, няма да отиват във Фонд „Пътна безопасност” или за оправяне на пътища, те ще отиват в бюджета на застрахователната компания”, твърди Буенова.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
530 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.19 | 11:26

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини