Кметът на "Овча купел": Мястото на бежанския център не е между блокове, градини и университет

  • 12 март 2024 10:15

  • 575
  • 1
Кметът на "Овча купел": Мястото на бежанския център не е между блокове, градини и университет
© Фейсбук

Във връзка с разпространените кадри, предизвикали напрежение в Овча купел, искам лично да ви уверя, че обстановката около бежанския център в момента е спокойна и с осезаемо присъствие на органите на реда. Инцидентът от петък вечер е на битова основа, свързан с различия в музикалните вкусове на настанените в центъра. Няма нито пострадали хора, нито материални щети, както вътре, така и извън бежанския център. Това съобщи кметът на район "Овча Купел" Ангел Стефанов в личния си профил във Facebook.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1549

Днес заедно с общинския съветник Бонка Василева инициирахме среща с ръководството на Държавна агенция за бежанците (ДАБ). Проведох и редица разговори с представители на СДВР и 6-то РУ.

Протест "Овча купел - без страх и насилие" днес

На срещата стана ясно, че се водят активни разговори между ДАБ и МВР за подсигуряване на постоянно полицейско присъствие и видеонаблюдение в района, като това е свързано с предоставяне на милиони левове от бюджета на ДАБ към МВР.

Винаги съм мислил и продължавам да настоявам, че мястото на този център не е в район, между детски градини, училища, жилищни блокове и университет

От ДАБ отново уверяват, че продължават разговорите за цялостно преместване на центъра, но докато не се осигури алтернативно място този въпрос няма да бъде решен.

Крайното решение за преместване на центъра е в компетенцията изцяло на Министерски съвет.

Апелирам гражданите да запазят спокойствие и да не се поддават на провокации. Разчитам на МВР за поддържане на реда и спокойствието в района и заедно с останалите институции да продължим да търсим цивилизовано решение.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
575 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.12 | 10:30

1
ДА ги премстят в Горна Малина, в бившите поделения на военните !!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини