Харизанов: ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са в коалиция и е време това да се официализира

  • 11 март 2024 18:49

  • 1025
  • 13
Харизанов: ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са в коалиция и е време това да се официализира
© БНТ

Това, че нещата са мълчаливи, е добър знак. Ако имаше изнесена информация и противоречия в разговорите с президента, сигналът щеше да бъде за мобилизиране на избирателите. Мълчанието значи, че се работи по същество за постигане на съгласие. Това заяви политологът Даниел Смилов в ефира на БНТ.

Политическият анализатор Георги Харизанов смята: „Това е коалиция и е време това да се официализира. Няма смисъл да бъдат лъгани повече избирателите. Така се прави професионална политика и разговори, хубав знак за политически професионализъм е, че не изтича информация.”

Според Смилов е добре, че започнаха разговорите по приоритети, а не по хора: „Ако успеят да се договорят за законодателна програма, добре е да се разпише и в детайлни. След това ще се намерят и подходящите хора. Струва ми се, че и да гадаем, няма да стигнем далеч. Принципът ще бъде: всичко е договорено накрая. Струва ми се, че голяма част от министрите ще останат. Ще има и нови лица, ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в ще поеме по-голяма тежест с повече министри. Дори не съм сигурен, че ще бъде паритетен принципът.”

 „Говорим си за персонални назначения и квоти, защото ги няма целите и стратегиите. Разговорът не трябва да се персонифицира. Не са важни личностите, когато е ясно накъде върви страната”, смята Харизанов.

Даниел Смилов не смята, че ще има друг финансов министър: „ Фактът, че говорим за еврозоната, означава, че стратегическата рамка е добра. Говорим обаче за пакетно споразумение – на масата ще са поставени всички министерски кресла, както и приоритети. Не трябва да имаме и свръхочаквания, че тези наши политици ще изработят програма, която немците създават в продължение на 6-7 месеца.”

„Документ между партиите ще има. Те как ще искат да се наричат е важно послание към избирателите, но особена драма с наименованието на споразумението няма. По-добре да го подпишат, отколкото да спорят за заглавието му”, допълни той.

Харизанов е категоричен, че трябва да се подпише документ и той трябва да се спазва.

Доц. Лозанов: Щом няма остри реплики между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, значи разговорите вървят добре

 „ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с са партия, която неколкократно се обяви против предсрочни избори. Партия, която доказа, че е на прозападни позиции, която подкрепи конституционните промени, правосъдната реформа. В рамките на този парламент и на това управленско мнозинство те се държат като градивен партньор”, смята той.

За ролята на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Смилов заяви: „Никой не може да спре ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с да подкрепя едно управление. И ако тази подкрепа е в евроатлантическа посока, това ще стабилизира нещата в страната. Ако управлението се използва за изпиране на някой политически лидер, това създава негативното мнение към това управление. Изпиране би станало само с независими органи на съдебната власт.”

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1025 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар

2024.03.12 | 01:29

13
F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G
Този

2024.03.11 | 21:36

12
с квадратната тиква прилича на полуидиот, типичен банкяджия
ТОЗИ

2024.03.11 | 21:28

11
АКО.Е.ГЕРБАДЖИЯ.АЗ СЪМ.ЛУНОХОД

2024.03.11 | 19:23

2
Избирателите на ПП-ДБ никога не са гласували за коалиция и това е повече от подмяна на вота, това е измама.

2024.03.11 | 20:57

10
Трябва да си крайно неурентиран за да искаш л.айна поднесени за шоколад.

2024.03.11 | 20:55

9
Интересно какво очаквахте като гласувахте за ПП-ДБ?
Смях

2024.03.11 | 20:50

8
Това Гошо тръбата ли е?

2024.03.11 | 20:39

7
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---->> use.my/man
Шъварма

2024.03.11 | 20:20

6
От харизания кон шъвърма не става!

2024.03.11 | 19:49

5
ЕЙ МНОГО УМНО МОМЧЕ. ХАРИЗАНОВ ОТ 78 ГОДИНИ НИ УПРАВЛЯВА ЕДНА ПАРТИЯ. ТОВА КАК ЩЕ СЕ КАЗВА НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ. ЩЕ МЕ ОПРОВЕРГАЕШ ЛИ. АКО МИ КАЖЕШ КОГА ВЛАСТА СЛЕД 1944 ГОДИНА Е ПОДАРЯВАНА НА ДРУГА ПАРТИЯ ЩЕ ТИ КУПЯ СЛАДОЛЕД.
ИСТИНАТА

2024.03.11 | 19:43

4
Е,добре де,дайте да ЧУЕМ ИСТИНАТА за:КТБ,ПЪТНАТА КАРТА,НОЩНОТО ШКАФЧЕ,Мата Хари,гласът от ЗАПИСИТЕ,"БарселонаГЕЙТ-ИстамбулГЕЙТ",ХАЗАРТА,"ДЖУДЖЕТАТА","Белене","Лукойл","Росенец","Камчия" Капитан Андреево,ПАНАИРА,.........................,за МИЛИОНИТЕ,МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ШАЙКАТА ОПГ"герб" и ЯТАЦИ,и чак тогава да ОБЯВИМ КОАЛИЦИЯТА!!! Но тогава ,ще ОСТАНЕ ли някой от ШАЙКАТА или ВСИЧКИ ще бъдат в ЗАТВОРА ???? Ще има ли ,тогава "герб" ????????????????????????
Бай Ставри

2024.03.11 | 19:32

3
НЕ ГО КАНЕТЕ ,ЧЕ Е ОСЪЖДАН ПРЕСТЪПНИК ТОЯ ГЕРБЕРСКИ ИЗРОД

Добави коментар

Водещи новини