Министър Богданов разговаря с посланика на Турция у нас

  • 11 март 2024 14:08

  • 229
  • 3
Министър Богданов разговаря с посланика на Турция у нас
© Министерство на икономиката и индустрията

Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов Богдан Богданов През 2022 г. Богдан Богданов е назначен за изпълнителен директор на Българската агенция за се срещна с посланика на Република Турция у нас Н. Пр. Айлин Секизкьок. Двамата обсъдиха високото ниво на икономически отношения и новите възможности за развитие между двете държави. Разговорът в Министерството на икономиката и индустрията се състоя по повод края на мандата на посланик Секизкьок.

По време на срещата Н.Пр. Айлин Секизкьок благодари на министър Богданов за работата му, с която е допринесъл за увеличаване на двустранния стокообмен и взаимните инвестиции, както и че е създал среда, в която турският бизнес да се чувства добре.

„Достигнахме точка на много добри икономически взаимоотношения. Сега е време да начертаем стъпки, които да дават още по-добри резултати“, каза икономическият министър. Той припомни реализацията на приоритетния за българското правителство инвестиционен проект в алуминиевия завод „Алкомет“.

По време на срещата Н.Пр. Айлин Секизкьок представи предстоящи важни икономически събития и форуми, които ще се проведат в Турция и у нас до края на годината и отправи покана към Министерството на икономиката и индустрията и българския бизнес да се включат в тях. Тя отбеляза, че България има добре развити високотехнологични фирми в секторите на аутомотива и на космическите науки. По думите на Н. Пр. Айлин Секизкьок Турция има интерес от реализиране на съвместни проекти в тези сфери.

Икономическият министър и турският посланик обсъдиха и средата за турските инвеститори в страната ни. По време на срещата Богдан Богданов Богдан Богданов През 2022 г. Богдан Богданов е назначен за изпълнителен директор на Българската агенция за обяви, че усилията на България за намаляване на административната тежест за чуждите инвеститори ще продължат. Той припомни за създаването на две нови индустриални зони във Варна и в Бургас и заяви, че българската и турската държава може да си сътрудничат в изграждането и развитието на индустриалните зони и възможностите за реализация на проекти с публично-частно партньорство.

Снимка: Министерство на икономиката и индустрията 

Богданов припомни, че на фона на рецесията в Европа, Министерство на икономиката и индустрията се стреми да развива връзките си с държави от Централна и Източна Азия. Той акцентира на това, че Турция е подходящ партньор за България и че има голяма синергия между двете държави за реализиране на общи проекти в различни сфери. Богданов подчерта и, че ще продължи работата и диалога с новия посланик и с посолството на Република Турция в България.

Икономическият министър: Увеличаване на заплати в "Ел Би Булгарикум" може да доведе до фалит

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
229 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 09:10

3
❤️ Г­о­­р­­­е­щ­­и­­ ­­м­­­о­­м­­­и­­ч­­е­т­­­а­­­ ­в­­­и­ ­­о­­­ч­­­а­­­к­­в­а­­т ­­-­ X­­­1­8­.­­­F­­­U­­­N
РАЗГЕЛЕ

2024.03.11 | 21:22

2
ПИТАЙ ДА ВИДИМЕ НЕЩО СТАРИ ЧАЛМИ ДА ПРАТЯТ, ЗА ПУМЯРИТЕ В ПРИЮТА, ДА СТАНАТ И ТЕ ЧОВЕЦИ! :)

2024.03.11 | 15:46

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---->> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини