Андрей Цеков е готов да работи с Мария Габриел: Нямам противоречия с нея

  • 10 март 2024 21:40

  • 1294
  • 3
Андрей Цеков е готов да работи с Мария Габриел: Нямам противоречия с нея
© бТВ

"Имам чудесни работни отношения с вицепремиера и външен министър Мария Габриел и нямам противоречия с нея. Бих бил доволен и спокоен да работя с нея". Това заяви регионалният министър в оставка Андрей ЦековАндрей ЦековАндрей Цеков е роден в София на 13 април 1973 г. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на регионалното пред БТВ.

Той обясни, че МРРБ традиционно се определя като едно от най-трудните министерства, тъй като в него е концентриран голям публичен ресурс и инвестиции. Компромисите, които бяха най-трудно да се направят е да се инвестира в един обект за сметка на друг, даде пример Цеков.

България има пътна мрежа от 5 500 км, която е за основен ремонт, изтъкна той.

Той смята, че ще надделее отговорността към бъдещето на България, която се нужда от устойчиво управление. За да има България стабилно управление, се нуждае от колаборация между политическите сили в парламента.

Цеков съжалява, че в Народното събрание не е минал Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията. "Надявам се, че на моите приемници ще оставя няколко проекта, които да реализират", каза още той.

Николай Денков: Оставката ми отвори вратата за преговори

Цеков добави, че основен приоритет за 2024 за МРРБ е да се постигне напредък в изграждането на автомагистралната мрежа. Строителството на АМ "Хемус" ще започне през март месец, увери регионалният министър в оставка.

Запитан защо бе сменено ръководството на "Автомагистрали", Цеков коментира, че никога не е бързал с кадровите промени, но е бил необходим да бъде направен анализ към ръководствата на всички структури. През юли месец регионалният министър в оставка сезирал АДФИ, за да провери как е работило "Автомагистрали". От проверката станало видно, че дружеството не е прилагало Закон за обществени поръчки към външни изпълнители за периода 2018-2023 г.

Той обясни, че в новия управителен борд на "Автомагистрали" влизат трима души, които са юристи, като Ивелина Маринова и Станислава Варадинова са представители на ГЕРБ.

По отношение на санирането, Цеков заяви, че още от самото обявяване на процедурата е било ясно, че средствата няма да стигнат за всички блокове. Има конкуренция в над 300 сгради и ако някои е заблуждавал българските граждани, че средствата ще стигнат за всички, си е негова отговорност, а не на МРРБ, коментира той.

Това, което се предлага като решение на Народното събрание е да се разработи средносрочна програма за саниране на сградите, останали в резерв, уточни Цеков.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1294 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.03.10 | 22:17

3
Няколко неясноти остават на хоризонта: по силата на кой закон задържат непълнолетни лица и им искат писмени обяснения, защо НАШИТЕ деца са имали нужда от "респектиране" и кой дава такива нареждания?-Витошка 9.03.2024
Кочо

2024.03.10 | 21:56

2
Бе килипир да има.
Sarbeca

2024.03.10 | 21:47

1
Готов да краде, да смуче и да прее.бава данъкоплатеца, готов да скубе с удоволствие и да прецаква своите съграждани

Добави коментар

Водещи новини