Журналист с горещ коментар за коалиционното споразумение на ГЕРБ

  • 06 март 2024 08:11

  • 862
  • 2
Журналист с горещ коментар за коалиционното споразумение на ГЕРБ
© Кадър - Нова телевизия

ГЕРБ направиха всичко възможно да забавят тези преговори и да ги проточат. Това е контра атака. Правителство в оставка може да остане да работи, както това става с регулаторите. Но такова правителство няма да работи ефективно. Сега влизаме в една динамика на преговори и да се започна начисто. Това мнение изрази журналистът Асен Григоров в ефира на Нова телевизия относно коалиционното предложение в последния момент на ГЕРБ към ПП-ДБ. Той го определи като предложение за брак, но Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г си е запазил възможността да изневерява.

Според Цветанка Андреева пък проектът за коалиционно споразумение от ГЕРБ не е толкова последен шанс за оцеляване на кабинета, а шанс да се конституира властта по друг начин. „Това не беше политическо шоу и спектакъл. Бяха на ръба да идат на избори. Даде се нов шанс да се конституира властта по нов начин“, смята тя. 

Вижте коалиционното споразумение, което ГЕРБ-СДС ще изпрати на ПП-ДБ

По думите ѝ тази нездрава сглобка, която девет месеца е раждала криза след криза, е предложено да бъде заменена с брак. "Само че този брак не е по любов и не е даже и по сметка, а гимнастически брак, който е в името на властта и в името на силната държава", смята политологът.

Относно ролята на ДПС, тя каза, че те ще продължат да присъстват, тъй като ГЕРБ и ПП-ДБ няма да ги превърнат от съюзник във враг. Стойчо Стоев не вижда нищо притеснително в споразумението. „Вкарват се в релси нещата. Това е добро решение. ДПС са необходими както за ГЕРБ така и за ПП-ДБ. Ако не са ДПС, кой ще ги подкрепя – „Възрждане“, ИТН, или БСП?“, заяви той.

Попитани виждат ли решение и разплитане на случая „Нотариуса“ и „Осемте джуджета“, Стоев каза, че това ще стане много трудно и ще стане само ако политическите партии искат да го направят.
 

 

 

Последвайте канала на

Калина Христова
862 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.03.06 | 13:55

2
78% от мъжете биха искали да подобрят сексуалния си живот, ако сте сред тях, трябва да опитате това--->> use.my/man
Как се намерили с жена му

2024.03.06 | 10:51

1
еднакво грозни и плешиви .все едно са ги взели от отделение по химиотерапия

Добави коментар

Водещи новини