Политолог: Споразумението е шанс не толкова за оцеляване на сглобката, а за силна коалиция

  • 05 март 2024 17:00

  • 3004
  • 3
Политолог: Споразумението е шанс не толкова за оцеляване на сглобката, а за силна коалиция
© Булфото, архив

Споразумението, което ГЕРБ предлагат на ПП-ДБ, е не просто спасителен вариант, а е много по-добрият вариант за държавата и за двата основни участника в управлението. Това каза пред БНР политологът Цветанка Андреева. 

"Този път има предложение за властта да бъде съставена по много по-здрав и много по-ясен начин и много по-дългосрочен. Има разписани механизми. Аз виждам шанса не толкова като оцеляване на досегашната сглобка, а за изглаждане на нова силна и политически ясна коалиция", посочи Андреева. 

По думите ѝ носенето на политическа отговорност и разпределянето на министерствата е съотносимо с начина, по който ще бъдат избрани регулаторните органи. 

"Намирам изключителен политически баланс и смисъл на взаимен контрол между двата коалиционни партньора в това министърът да е от една политическа сила, а шефът на ресорната парламентарна комисия да е от друга. Липсата на разписани механизми за вземане на решения саботираше сглобката, липсата на такива канали", каза още политологът. 

Вижте коалиционното споразумение, което ГЕРБ-СДС ще изпрати на ПП-ДБ

Коалицията е свързана с механизми за отчетност, няма го вече спокойствието на еднопартийното управление, смята Цветанка Андреева.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
3004 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 09:22

3
❤️ Г­о­р­­е­щ­и­ ­м­­­о­­­м­­­и­­ч­­­е­т­­­а­­­ ­­­в­и­­ ­­­о­­ч­а­к­­в­а­т ­­­-­ X­1­­­8­­­.­­­F­­­U­N
Бивол

2024.03.05 | 17:46

2
Тая пък Цветанка циганката къде я намерихте!!! Въртите я по всички хамерикански телевизии.

2024.03.05 | 17:41

1
Cъпрyгата кyпи капсyли, кoитo пpомeниxа нaшия ceкс и cпaсиxа бpака ни, eфeктът бeше пpосто бoмбa: жeлязнa еpeкция, дълъг и стpаcтeн ceкc, ярки оpгазми и отново се чyвcтвам млaд и жeна ми е дoвoлна. Cъжaлявaм сaмо, че не съм oпитвaл тeзи капcyли по-paно! Ceгa ги съвeтвaм на вcички, cъпpyгaтa ги кyпи тyк:----> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини