Денков пред студенти от СУ: Европейското и демократично развитие на България е приоритет №1

  • 05 март 2024 16:57

  • 2849
  • 5
Денков пред студенти от СУ: Европейското и демократично развитие на България е приоритет №1
© Фейсбук

Първият ни приоритет е европейското демократично развитие на България. Това заяви премиерът акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С по време на среща с младежи и студенти в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, озаглавена „Младите говорят с министър-председателя“. 

Пред пълната зала премиерът посочи, че България, при всичките си проблеми, е демократична държава и не трябва да се позволява „някой да се изкуши да прави диктатура“ в нея.

Той открои визитата си в Украйна отпреди седмица, както и днешното посещение на беларуския опозиционен лидер Светлана Светлана Тихановска у нас.

Две развити европейски държави, които днес се борят за свободата си, каза премиерът.

По думите му едната е нападната, а другата управлявана от диктатор. Премиерът се обърна към младите хора с призив да гледат критично на политическите процеси. 

Като основен проблем премиерът очерта „невъзможността на правосъдната система да въздава правосъдие“ и коментира необходимостта от реформи. 

Денков за коалиционното споразумение: Хубаво е, че имаме предложен документ

„Промяна в Конституцията е необходимо, но недостатъчно условие. Рискът пред нас е този път да бъде прекъснат“, посочи Денков. 

Членство на България в Шенген, еврозоната и Организацията икономическо сътрудничество и развитие също бяха сред приоритетите на властта, които премиерът очерта пред присъстващите.

„Чрез тях се задават най-добрите стандарти, които светът познава“, каза той. 

Събитието в Софийския университет е насочено към младите хора и цели да повиши техния интерес и информираност по ключови въпроси, свързани с държавното управление. То се организира съвместно от Национален младежки форум, Студентски клуб на политолога, Студентска асоциация за изследване на международните отношения, Клуб „Европеистика“, „Активни политики“ и Студентски дипломатически клуб, със съдействието на Студентски съвет при Софийски университет.

Последвайте канала на

Владимир Василев
2849 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ne

2024.03.05 | 18:27

5
osran akademiko kade vijdash tazi demokracia sled diktaturata nalojena ti ot evrogeiovete i nato bokluk

2024.03.05 | 18:27

4
osran akademiko kade vijdash tazi demokracia sled diktaturata nalojena ti ot evrogeiovete i nato bokluk
da

2024.03.05 | 17:56

2
да, отмениха референдума. страшна демокрация ти казвам. по скоро демокрацията я разбират като васалитет
Тенев

2024.03.05 | 18:15

3
Факт!

2024.03.05 | 17:41

1
Cъпрyгата кyпи капсyли, кoитo пpомeниxа нaшия ceкс и cпaсиxа бpака ни, eфeктът бeше пpосто бoмбa: жeлязнa еpeкция, дълъг и стpаcтeн ceкc, ярки оpгазми и отново се чyвcтвам млaд и жeна ми е дoвoлна. Cъжaлявaм сaмо, че не съм oпитвaл тeзи капcyли по-paно! Ceгa ги съвeтвaм на вcички, cъпpyгaтa ги кyпи тyк:----> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини