Кметът на Троян: Общините имат крещящи нужди и много въпроси към регионалния министър

  • 28 февруари 2024 08:56

  • 238
  • 4
Кметът на Троян: Общините имат крещящи нужди и много въпроси към регионалния министър
©

Очаква се да бъде избрано ново ръководство на Националното сдружение на общините.

"Най-големите предизвикателства пред общините винаги са свързани с това да работим за подобряване на качеството на живот на гражданите. Задачите, които си поставяме, са различни, но най-важното е гражданите да живеят добре. Днес очакваме и министъра на регионалното развитие г-н Цеков, очакваме много отговори от него. Имахме много откровен диалог с президента затова, че властта в общините най-после трябва да бъде такава, че да може да даде отговор на потребностите на хората. Говорихме си за конкретни проблеми, които вълнуват общините", коментира кметът на Община Троян и досегашен зам.-председател на Националното сдружение на общините Донка Михайлова в студиото на "България сутрин".

Сдружението на общините изпраща турбулентен мандат и очаква с умерен оптимизъм новия

Тя подчерта, че темата, която поставя не за първи път пред премиера акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С, е свързана с "крещящата нужда от инвестиции в преносната система за електроенергия".

"В Община Троян има села, в които токът спира по 20-30 пъти на ден. Всяка седмица в кабинета ми идват предприемачи, които имат много сериозни проблеми заради спирането на тока", алармира Михайлова в ефира на Bulgaria ON AIR. Кметът на Троян обясни, че нуждите са толкова много, че средствата никога не са достатъчни.

"Искаме да бъдем не касичката на държавата, а да разполагаме с ресурс, който може да бъде ползван в част от общините за изграждане на нови сгради, нови детски градини, в други - за улична мрежа. Потребностите са много различни. Най-важното в момента за нас е инвестиционната програма", каза Михайлова.

На въпрос с какво е специалното, което различава Троян от другите общини, Михайлова отговори, че са въведени управленски модели, различни от масовите български общини, а в центъра на тези модели стои човекът и проблемите му.

"Изградихме фондове, които осигуряват ресурс за решаване на важни проблеми. Ние сме единствената българска община, която управлява всички комунални дейности чрез общински предприятия", посочи зам.-председателят на Националното сдружение на общините.

Последвайте канала на

Нора Виткова
238 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.05.25 | 09:37

4
❤️ Г­­­о­­р­­­е­­щ­­­и­ ­м­о­­­м­и­ч­­­е­­т­а­­ ­­в­и­­ ­­­о­­­ч­­­а­к­в­­­а­­т ­­-­ X­­1­­­8­­­.­­F­­U­­­N

2024.02.28 | 10:29

3
Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук----> use.my/medinfo

2024.02.28 | 09:02

2
Никой не ти е виновен че не можеш да се справяш като кмет, престъпния комунистически режим няма да се върне.

2024.02.28 | 09:01

1
КРЕЩЯЩ ЧЕРВЕН БОКЛУК

Добави коментар

Водещи новини