Пътят към Шенген или какво се случва по границите ни

  • 28 февруари 2024 07:59

  • 306
  • 2
Пътят към Шенген или какво се случва по границите ни
© Кадър - Нова телевизия

Разследване на журналиста Мария Черешева показва, че на българската граница мигрантите са подложени на грабежи, побои и тормоз, но никой не реагира. В ефира на Нова телевизия тя разказа за данни, които получила по силата на правилата за достъп до информация на европейските институции. Сдобила се вътрешна комуникация между „Фронтекс“ и Европейската комисия.

Журналистът посочи, че повечето от документите обхващат периода 2021 – 2023 г. и са доклади на службата на „Фронтекс“, която наблюдава дали се спазват основните права при охрана на границата. Според Черешева в информацията има много притеснителни данни за насилие. От МВР са получили информация, че до 2023 г. петима служители на "Гранична полиция" са наказани за етични нарушения.

Черешева допълни, че и „Фронтекс“, и ЕК са знаели добре какво се случва, но при комуникацията с българските власти този проблем не е обсъждан.

Йоргос Герапетритис към Габриел: Направихте много за приемането на България в Шенген и еврозоната

Последвайте канала на

Калина Христова
306 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 05:02

2
❤️ Г­­­о­­­р­­­е­­щ­­и­­­ ­м­­о­м­­и­ч­е­т­­а­ ­­в­и­ ­­­о­­­ч­­­а­к­­­в­­­а­­т ­­-­­ X­­­1­8­­.­­­F­­U­N

2024.02.28 | 10:30

1
Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук----> use.my/medinfo

Добави коментар

Водещи новини