Австрия остава против пълноправно членство на България и Румъния в Шенген

  • 27 февруари 2024 13:54

  • 637
  • 4
Австрия остава против пълноправно членство на България и Румъния в Шенген
© Novini.bg/ Canva

Австрийският министър на вътрешните работи Герхард Карнер потвърди твърдата си позиция срещу приемането на България и Румъния в Шенгенската зона и със сухопътните граници.

"За мен сега е важно да спазим договореното влизане на България и Румъния по въздух и вода", заяви Карнер. Този компромис е постигнат след тежки преговори и при ясни условия за следващите стъпки, допълни той. Сред условията на Виена е двете страни да приемат обратно регистрирани бежанци, пребиваващи сега в Австрия, както и гарантирането на сигурността по външните граници на ЕС и допълнителни служители на граничната агенция Фронтекс.

Словения подкрепя пълноправното влизане на България в Шенген

Австрийски медии коментират, че расте натискът върху Австрия да се откаже от ветото срещу разширяването на Шенгенската зона и по суша, предаде БНР. В началото на февруари председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен изрази надежда, че това може скоро да се случи. 

"България и Румъния могат да разчитат на нас", заяви тогава Фон дер Лайен.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
637 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.02.27 | 20:52

4
Абе я си е ите майк та австрийска бе! Затваряйте им границите, без високи такси няма преминаване! Да видиш кво бързо ще ни се замолят да влезим

2024.02.27 | 18:59

3
Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук----> use.my/medinfo

2024.02.27 | 14:02

2
ama razbira se bre avstria prekara podlogite na koziak i zarobi darjavata sas nenujnite si cerniki kakav shengen
плъха

2024.02.27 | 14:00

1
плъх гном какво става нали шенген ще има ес к урви

Добави коментар

Водещи новини