Мирчев: Избори сега няма да са добро решение за страната

  • 26 февруари 2024 14:27

  • 273
  • 3
Мирчев: Избори сега няма да са добро решение за страната
© Булфото (архив)

Никога не сме се притеснявали от избори, но сме убедени, че те в момента няма да са добро решение за страната. Това заяви пред БНР Ивайло Мирчев, депутат от ПГ на ПП-ДБ и уточни:

"С по-малко емоции да видим дали може да се постигне договореност в рамките на меморандума, който предложихме".

Политологът Любомир Стефанов: ПП-ДБ се опитаха публично да изнудят ГЕРБ

Мирчев подчерта, че очакват от ГЕРБ да отговорят на предложенията в меморандума и изрази очакване такъв диалог да започне вече:

"Но той трябва да бъде в рамките на парламента, в рамките на това, което самият меморандум е поставил и без различни условия от това, което е дефинирано вътре".

Той отново изтъкна, че не става дума за делене 50:50 между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС на регулаторите, а става дума за носене на отговорност:

"Т.е. да се подели отговорността за регулаторите. Когато бъде предложен един или друг експерт за отделен регулатор, депутати от партиите да го припознаят и отговорността за подобно назначение да бъде носена от партиите А не да се парцелират регулаторите и при неясни условия да се поставят в регулаторите. Така беше досега! И всъщност ГЕРБ сега контролира 100% от регулаторите".

Оценката на министрите от кабинета "Денков" се очаква в най-скоро време, посочи Ивайло Мирчев и добави, че тя трябва да бъде направена от премиера и вицепремиера.

"Нямам критики към министъра на отбраната Тодор Тагарев, а ставаше дума за това, че в Министерството на отбраната не си бяха свършили както трябва работата за изпращането на БТР-ите за Украйна. Но това не е критика към самия министър Тагарев", обясни депутатът от ПП-ДБ и изтъкна, че "България не е допринесла съществено с определена помощ, защото и БТР-ите се плащат от нашите съюзници и не са за сметка на българските данъкоплатци, включително дори транспортът им е заплатен от партньорски държави, така че българските данъкоплатци не се ощетяват по никакъв начин". 

"Забързаха се нещата и имаме очакването съвсем скоро да имаме и други добри новини", каза още Мирчев.

В предаването "12+3" депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев коментира и проекти в сферата на енергетиката, които парламентът разглежда:

"По отношение на ветрогенераторите в Черно море е добре по-спокойно да започне разговор. Често се случва в България определена тема да се вземе и да се истеризира, основно се използва от партии - руски проксита. Това лесно се вижда в активностите на БСП и на "Възраждане". А ГЕРБ и лидерът ѝ Бойко Борисов след това реагира на вече създаденото обществено недоволство, без да е въобще ясно за какво става дума. Ще се опитаме да започнем експертни разговори, с които да убедим партиите в парламента, че има нужда от подобно законодателство, а може и страната ни да не е дорасла още за това".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
273 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.02.26 | 18:30

3
Чyвали сте за подобрената формyла на Bиа-гpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея-----> do.my/bluestone

2024.02.26 | 14:42

2
platena podlogo niama da e dobre za straata ili za gospodarite ti ot koziiak osran bokluk
мирчев к урвата

2024.02.26 | 14:35

1
какво промяна ние не виждаме

Добави коментар

Водещи новини