Кметът Благомир Коцев: Най-късно до 2 години ще има буферни паркинги в Морската градина на Варна

  • 25 февруари 2024 18:10

  • 2087
  • 6
Кметът Благомир Коцев: Най-късно до 2 години ще има буферни паркинги в Морската градина на Варна
© Кадър: Нова телевизия

Скандали при гласуването на бюджета, отстраняване на районни кметове и политически сблъсъци между стар и нов градоначалник. Това са част от акцентите в първите 100 дни управление в община Варна. 

"Когато има шарен общински съвет, невинаги можеш да разчиташ на подкрепа. За мен трябва да се управлява прозрачно. Опозицията цели да критикува, но, ако е градивно, а не с неоснователни нападки. Варна е сложен град, но след изборите и въпреки трудностите нещата бавно се променят. ГЕРБ и "Възраждане" най-много критикуваха бюджета. Големите, важни комисии са бюджетната и по общинската собственост. Не искахме да ги отстъпваме. Бизнесът има представителство в Общинския съвет, но не и мнозинство. Той не е скачен с администрацията. Бизнес невинаги значи задкулисни сделки", коментира кметът на Варна Благомир КоцевБлагомир КоцевБлагомир Коцев е новият кмет на Община Варна, като бе избран с 53.06% на балотажа на местните избори в предаването "На фокус" по Нова телевизия

"Най-късно до 2 години ще има буферни паркинги в Морската градина на Варна. Вървим към процедура на закриване на съществуващите паркинги в парка", посочи Коцев.

ГЕРБ-Варна обвини кмета Коцев в далавера с общински имоти на тъмно

Той коментира и акциите на Пловдивския панаир. Част от тях притежава и община Варна. Според градоначалника те трябва да се върнат в ръцете на държавата. "Общинският съвет иска изчакване на делата, които се водят в съда. Прозира скрита приватизация, в която предната варненска администрация е участвала. Възможно е да е имало служители, влезли в договорки", каза кметът.

Според него няма конфликт на интереси със заместник-кметовете. "Двама от петима от тях са свързани с мен. Работил съм с тях и са професионалисти. Знам, че ще свършат добра обществена работа. Двама районни кметове бяха отстранени. Единият - на "Приморски", има много спорен елемент. Направил е всичко възможно да излезе от адвокатско дружество. На "Одесос" е с подобен казус - присъства в дружество, в което е едноличен търговец. Казусът е в съда", заяви кметът на Варна.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2087 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2024.05.25 | 09:44

6
❤️ Г­­о­­р­­е­­­щ­­­и­­ ­м­­­о­м­­­и­ч­е­­­т­­­а­­­ ­­в­­и­­ ­­­о­­­ч­­а­­к­­­в­­а­т ­-­­­ X­­­1­­8­­.­­F­­U­N
Шарлатани на килограм

2024.02.25 | 19:18

2
А до къде стигна сагата с заграбения от фирмата на баща ти терен от Морската градина и незаконните шатри издигнати върху държавна земя без да плащате наем

2024.02.26 | 00:58

5
Всичко е законно.

2024.02.26 | 00:04

4
Тоя кмет скапан нали има кръчма сега и паркинг ще си направи
баба гицка

2024.02.25 | 19:00

1
отврат, опустошиха ПРЕКРАСНАТА МОРСКА ГРАДИНА - стана келяв парк и зсякоха я половината и трева неостана

2024.02.26 | 00:04

3
Тоя кмет скапан нали има кръчма сега и паркинг ще си направи

Добави коментар

Водещи новини