Румен Радев настоя за ежедневен натиск, за да се разкрие напълно Нотариуса

  • 24 февруари 2024 11:32

  • 2784
  • 16
© Булфото

Изключително важно е да не позволим скандалите, които управляващите палят около себе си, меморандумите, които се подхвърлят, да отклонят вниманието от основния въпрос - изсветляване на нерегламентираното влияние, изсветляване на всички тайни магистратски клубове и стигане до сърцевината не само в съдебната система, а и откриване на политическите покровителства. Това каза пред журналисти президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на след откриването на Общото събрание на адвокатите от страната. 

Всичко по темата:
Убийството на Мартин Божанов-Нотариуса и трусовете в съдебната система 278

Една такава брутална изградена мрежа за влияние върху правосъдната система няма как да мине без политическо покровителство, смята държавният глава. Според него това е най-важният въпрос, защото каквато и да бъде съдбата на това правителство, този път трябва да се стигне до края. „Ако няма съответната политическа воля сред управляващите и в анкетната комисия в Народното събрание, ще имаме и в бъдеще превзети институции“, посочи президентът Радев и допълни, че ако няма политическа воля, най-вероятно тези клубове на влияние ще надживеят ротацията. 

Радев: Гаранцията за защита на човешките права е върхово постижение на нашата демокрация

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на призова медиите и българската общественост да не престава натискът върху отговорните институции, така че да бъдат разкрити всички зависимости.

Удивителна е бързината и лекотата, с която лидерите в некоалицията ту се обичат и легитимират, ту се изобличават взаимно, отговори президентът на въпрос как гледа на отношенията в некоалицията. Според него това показва, че така наречената евроатлантическа некоалиция функционира изцяло извън всякакви евроатлантически принципи и ценности, а единственото, което я крепи, са интересите.

Попитан готов ли е с процедурата, ако се стигне до избори, Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на коментира: Тепърва предстои правителството да подаде оставка и да се стартира конституционната процедура за формирането на ново правителство. „Едва когато бъде връчен първият мандат ще стане ясно дали в парламента има мнозинство с достатъчно политически ресурс, което да излъчи устойчиво управление на страната“, заяви президентът.

В отговор на питане какъв знак дава на обществото размяната на нецензурни реплики между политиците в последните дни, Радев каза: То дава отдавна знак, че ние не можем по такъв начин да продължаваме да функционираме като държава и като управление на тази държава. „Няма как обществото да бъде консолидирано около важни ценности и национални цели, ако от най-високото място, от парламентарната трибуна, чуваме подобен род неща“, посочи държавният глава.

Не се меся в „кухнята“ на нито една партия. Всяка партия взема сама своите решения и носи отговорност за хората, които излъчва да я представляват, отговори президентът, попитан дали ДПС ще има нов облик след днешния избор на председатели на партията. 

 

Последвайте канала на

Калина Христова
2784 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар
Нотариуса е очистен

2024.02.25 | 12:03

16
Следва тези от парламента сглобки и расглобки!!!РАЗПЛИТАНЕТО НА СЛУЧАЯ НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОСЪЩЕСТВИ ДОКАТО ПЕНТАГОНА УПРАВЛЯВА ТУК!!!

2024.02.24 | 17:11

15
хахахаха фуражката пак квичи нещо.
Ванга

2024.02.24 | 17:04

14
Аз смятам ,че като радетел за благото на България,господин Радев би трябвало да разкрие факти донесени му от службите ,та поне от малко тази тъмна история да бъде осветлена

2024.02.24 | 15:12

13
Чyвали сте за подобрената формyла на Bиа-гpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея-----> do.my/bluestone
????

2024.02.24 | 14:38

12
А,КОИ са МУТРИТЕ ,Г-н ПРЕЗИДЕНТ ????
СКАПАНО СОРОСОИДНО НПО

2024.02.24 | 14:34

11
КАКВО, ЦЕЛИТЕ СЪС СОРОСОИДНАТА ПРОПАГАНДА ПО НАДОЛУ...НАРЕЧЕНА НЕЗНАЙНО ЗАЩО...""КОМЕНТАР НО""".....НО НЯМА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА КОМЕНТАРИ.....ВИЕ ЦЕНЗУРА ЛИ НАЛАГАТЕ ОТ РЕДАКЦИЯТА И АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО..?

2024.02.24 | 12:09

7
Народа е с Радев

2024.02.24 | 13:43

10
da bre narodat e sas radev no toi ne e sas naroda kato gi izlaga da glasuvat za prestapnicite kirco i asenka

2024.02.24 | 13:41

9
glupakat radev ti mislish li tce shte mojesh da razkriesh partiinite prestapnici niamash shans bokluk

2024.02.24 | 12:39

8
Истински Държавник
Емѝ...ПРЪЦ...ПРЪЦ..ИБАНА СЪМ -МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ

2024.02.24 | 11:58

6
Елеkmра, баба гицка, Хан Крум, Гочо Булгара,Наде,жда Дойчева,Много грозен циганин76,ШИБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ,Nazi SS, Ukraina 55,Просто човек , Литекс- София, рашка говняшка,п.у.т.к.и.н к.а.п.у.т ...това СЪМ АЗ ПОБЪРКАНИЯ ИБАН ШИЗОФРЕНИК от ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини