Експерти с коментар за управлението: Истината е, че този меморандум е връх на политическото нахалство

  • 23 февруари 2024 09:17

  • 1244
  • 12
Експерти с коментар за управлението: Истината е, че този меморандум е връх на политическото нахалство
© БТВ

Как се развиват отношенията между партньорите в правителството, което ни управлява? Помагат ли грубите реплики, които се разменят в парламента? Тези въпроси коментираха в предаването „Тази сутрин“ журналистите Валерия Велева, Валя Войкова и Велислава Попова.

„Има няколко интересни връзки. Слушайки Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на разбирам, че битката е за прокуратурата и КПКОНПИ. Големият проблем възникна от този меморандум и от разпределението на регулаторите. Ние за тези регулатори и за влиянието им при взимането на важни решения говорим от години. За самата прокуратура, како и за КПКОНПИ – също“, каза Велислава Попова.

Тя коментира и вчерашното изслушване в комисията за Нотариуса. „Тай лошото е, че тези хора не са корумпирани, те са държани с компромати. Това е много страшно“, допълни тя.

„Това, което се случва в съдебната система и което се разкрива сега е нещо ужасяващо. Ние всички сме ужасени. Цялото общество е взривено. Всичко това няма начин да не стигне до политическите кръгове и то стига. Факт е, че всичко това се развива на парламентарния терен, означава, че то ще стигне до политиците“, коментира и Валерия Велева.

Според нея представянето на този спорен меморандум две седмици преди ротацията е било голяма грешка. Тя припомни също така, че смяната във властта „трябва да се случи по онова споразумение, което е подписано преди девет месеца“.

Валерия Велева коментира също така, че „на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с му е отредено да влезе през друга врата и това е обидно“, защото техните гласове са били удобни на ПП и ДБ при разглеждането на промените в Конституцията на България, но сега се превръщат в неудобни.

„Истината е, че този меморандум е връх на политическото нахалство – аз така бих го определила. Лошото е, че не зная дали ПП го осъзнават. Няма значение дали ще се случи ротацията или ще отидем на избори. В момента ПП-ДБ са в изключително слаба позиция“, обясни Валя Войкова.

Тя припомни, че тази сглобка се случи заради приоритетите, които си поставиха – като Шенген и еврозоната. Според нея обаче поставянето на допълнителни условия показна само едно – „преяждането с власт от страна на ПП и ДБ“.  

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1244 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
Наблюдател от Германия

2024.02.23 | 11:14

12
Точно коментарите на г-жа В. са " връх на политическото нахалство"! Моля спрете да каните за коментари тази видна любителка на маз*ното турско кафе!!!

2024.02.23 | 10:30

11
Всичкото червен говнояд на балалатума. Да мътят водата, та да дойде пак чорапов на власт, да удари едно рамо на путьо.

2024.02.23 | 10:18

6
В момента във фашистка България, окупирана от САЩ и превърната в долнопробна американска колония-протекторат, от всички медии се лее фашистка пропаганда на огромната лъжа. Тип гьобелсова пропаганда - една лъжа повторена сто пъти става истина. Фашистката Сглобка начело с алхимика-сапунджия ни убеждава колко много сме били забогатели и как всичко в колониална България било поевтинявало u било супер-дупер евтино, макар всички ние ежедневно да виждаме каква е истинската скъпотия. Истината обаче е една - скъпотията в България е чудовищна. При средно 5 пъти по-ниски заплати от средните за Европа, цените на всички стоки и най-вече цените на храните в България са средно 5 пъти по-високи. В Германия например минималната заплата е 1900 евро, а в България е едва 450 евро(933 лева). Всъщност това което виждаме днес в България е една жестока спекула на цените. Истински грабеж. Спекула умишлено подържана и поощрявана от фашистката Сглобка .

2024.02.23 | 10:28

10
Фашисти са копейкин и възраждане.

2024.02.23 | 10:26

9
От лена парапета освен наглост какво друго да очакваш?
Емѝ...Z = зашли О = отсосали V = вьiшли-ИБАНА СЪМ

2024.02.23 | 10:23

8
Ще , духам безплатно на всеки читател от скапания соросоиден сайт, ако се присъедини към американското ЛГБТ общество....ААААХХХ..ИБАХА МЕ...ПРЪЦ....МЯУУУУ.....Слава Украини ✌
Емѝ...ИБАНА МАСТИЯ СЪМ-МИРОСЛАВ ПСИХОТО

2024.02.23 | 10:22

7
Елеkmра, баба гицка, Хан Крум, Гочо Булгара,Наде,жда Дойчева,Много грозен циганин76,ШИБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ,Nazi SS, Ukraina 55,Просто човек , Литекс- София, рашка говняшка,п.у.т.к.и.н к.а.п.у.т ...това СЪМ АЗ ПОБЪРКАНИЯ ИБАН ШИЗОФРЕНИК от ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР...
????

2024.02.23 | 10:14

5
Това на снимката ли са "експертите"?!
ati

2024.02.23 | 10:03

4
И на трите 4авки политиката им идва отрьки.
али мусайбе

2024.02.23 | 10:02

3
И вие сте пили мазно кафе .

2024.02.23 | 09:49

2
ЧЕРВЕНИТЕ БАБИЧКИ РЕВАТ

Добави коментар

Водещи новини