Мартин Димитров: Проблемът на ГЕРБ е, че ДПС го няма в меморандума

  • 22 февруари 2024 08:26

  • 1762
  • 19
Мартин Димитров: Проблемът на ГЕРБ е, че ДПС го няма в меморандума
© Bulphoto/архив

"Големият проблем на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в е, че в този документ има два подписа - на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и на ПП-ДБ, няма го този на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. Това е един от истинските проблеми, но ние смятаме, че така е правилно".

Това заяви пред БНР депутатът от ПП-ДБ Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на - член на комисиите по бюджет и финанси и по транспорт и съобщения, в коментар на предложения от формацията меморандум, който беше отхвърлен категорично от Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова

Мария Габриел за меморандума, предложен от ПП-ДБ: Не личи желание за съвместно управление, няма да го подпиша!

"Всички сме уморени от избори. Въпросът е обаче, че ако ще има правителство, то трябва да имаме гаранциите, че най-важните неща ще се случват. Това, което повече ме плаши, е да има правителство и важните неща да ги няма. Нещата, които сме обещали, трябва да се случат, иначе няма смисъл", коментира той.

Според него още има време. Трябва да бъдат проведени сериозни разговори и да се вземат умни решения, категоричен е депутатът. 

"Целта на меморандума, който сме сложили на масата, е отсега да е ясно, че ако има правителство, ще има битка с корупцията, ще има работещи регулатори, ще има промени в службите. Тези промени трябва да се случат, за да има смисъл от създаването на правителство".

Той настоява за работещи регулатори: "Нарочно беше пратена Габриел да говори по тези теми, защото тя не е участвала в назначаването на регулаторите и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в се опитват да се дистанцират от тази тема. Питам ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - има ли един регулатор от тези, които те са избрали, който да работи както трябва. Ако има един, който са избрали те и работи както трябва, ще кажа добре, но няма нито един. Те не искат да променят неработещите регулатори". 

ПП-ДБ внасят законопроект за мобилните оператори: Всеки ще може да се откаже от договора си без неустойки

Ако КЗК не правят проверки на място, как биха хванали картел в даден сектор, попита още Димитров, според когото за две години КЗК е направила една проверка.

Искаме да сменим подхода и изборът на регулаторите да е на база на споразумение, категоричен бе депутатът. "А не както досега - идват някакви хора, договарят се, избират си и след това не е ясно кой с кого се е договорил. Искаме целият процес да стане публичен".

По думите му сега трябва да се даде оценка на регулаторите, а ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в бягат от въпроса. 

Според него по отношение на регулаторите нещата не могат да продължават така. 

В предаването "Преди всички" Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на направи коментар и за предложените от формацията законови промени относно договорите с мобилните операторите.

Вече 3 години се вдига много шум по темата, но абсолютно целенасочено не се търси решение на въпроса с индексацията, смята той. Затова от партията са внесли конкретен законопроект, който се готви отдавна. Имаме съгласие, че е допустимо спрямо българското и европейското законодателство, подчерта депутатът.

Всяко увеличение на цената е основание да се откажеш от договора без неустойка, гласят промените. Според него тази мярка ще засили конкуренцията между операторите:

"Ако не мине първия път, ние отново ще го внесем, докато мине. Крайната цел е засилване на конкуренцията между операторите. Това ще доведе до по-добри цени за потребителите". 

Вдигат се глобите двойно, отбеляза още Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на. И посочи, че за последните 3 години за нелоялни практики са наложени 68 глоби на обща стойност 544 хил. лв.

Има ли един регулатор, който работи добре, отново се обърна той към ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1762 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар

2024.02.24 | 20:05

19
ДО 15...........Опита на ГЕРБ не им достигна да ти налеят поне малко ум в празната кратуна !!!

2024.02.24 | 20:03

18
А ТВОЯ проблем е ,че в главата ти -нищо НЯМА !!!!
Радев

2024.02.22 | 14:55

17
Може и да не харесваш дпс но зад тях стоят не малко хора .факт.и то доста повече хора отколкото зад дб.факт.

2024.02.22 | 12:20

16
Изяли са му парчето торта.Страшна визия
Марто Пидала

2024.02.22 | 10:02

8
Проблемът е, че новоизлюпени шарлатани - мошенници както ги нарече създателят им искат цялата власт без да имат нито способности, нито опит нито политическа тежест.

2024.02.22 | 11:10

15
А БКП ГЕРБ като имат опит а кво облагодариха живота на българина ? 12 г социален геноцид кражби корупция по всички нива и съсипаха България ! Айде скрий се бе

2024.02.22 | 10:37

13
Чyвали сте за подобрената формyла на Bиа-гpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея-----> do.my/bluestone

2024.02.22 | 10:42

14
тая билкова отвара не работи, не вдига самолета. От нея се хваща диария. Фичка ти файчина!
ne

2024.02.22 | 10:21

12
preboiadisan bokluk ne samo dps ami bsp itn i vazrajdane zashto ste gi izklucili te ne sa li partii

2024.02.22 | 10:20

11
preboiadisan bokluk ne samo dps ami bsp itn i vazrajdane zashto ste gi izklucili te ne sa li partii
Тя

2024.02.22 | 10:12

10
ЛЪЖЕЦ НАГЭЛ ЕДВА СЕ ДОБРА ДО ПАРЛАМЕНТА
Управляващата маф ия е 3ойна!

2024.02.22 | 10:02

9
Затова формулата на разпределението е кристално ясна, тоест всичко се дели на 3, но ПП-измамата искат да лапат повече тоест формула 2:1:1.

Добави коментар

Водещи новини