Ето какво ще обсъждат депутатите през седмицата

  • 20 февруари 2024 21:02

  • 924
  • 2
Ето какво ще обсъждат депутатите през седмицата
© Булфото

Първото четене на промени в Закона за българското гражданство, предложени от Министерския съвет, ще обсъди утре парламентът според проектопрограмата за работа на Народното събрание, публикувана на интернет страницата му. Те предвиждат допълване на условията за придобиване на българско гражданство от лица с български произход, както и от лица с родител, придобил българско гражданство, като владеенето на български език се въвежда като задължително условие.

В пленарната зала ще бъдат разгледани на второ четене изменения в Закона за Министерството на вътрешните работи, както и на първо гласуване -  промени в Закона за ограничаване изменението на климата.

Проектопрограмата предвижда и първото четене на промени в Закона за гражданското въздухоплаване, както и второто четене на Законопроект за ратифициране на Спогодбата за социална сигурност между Република България и Република Албания, подписана на 15 март 2023 г. в Тирана и на 30 март 2023 г. в София.

Парламентът единодушен за нови промени за насърчаване на заетостта

Очаква се депутатите да разгледат на второ гласуване изменения в Закона за насърчаване на инвестициите, както и ратификации на международни документи.

Първото гласуване на законопроекти за изменение и допълнение на Закона за здравето, също е залегнало в проектопрограмата.

В петък е предвиден редовният парламентарен контрол.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
924 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 09:55

2
❤️ Г­о­­­р­­е­щ­­и­ ­­­м­­о­м­­и­­­ч­­­е­­­т­а­­ ­­­в­­и­ ­­­о­ч­­а­­­к­­­в­а­­­т ­-­ X­­1­8­­.­F­­­U­­N

2024.02.20 | 23:15

1
Шoкиpан съм, наскоро наyчих, че 90% от хоpата са заpазени с пapазити, поpади тях имаме повечето зaбoлявaния (включитeлно pак), алеpгии, хpонична умора и главоболие, тоpбички под oчите, акнe и пaпилoми, чести настинки и слаб имyнитет, тази инфeкция бавнo ни yбивa. Вземeте тecта и pазберете дали сте заpазени----> shout.to/testa

Добави коментар

Водещи новини