Васил Терзиев: S&P Global Ratings повиши до „положителна“ перспективата си за София

  • 19 февруари 2024 14:15

  • 415
  • 4
Васил Терзиев: S&P Global Ratings повиши до „положителна“ перспективата си за София
© Булфото (архив)

S&P Global Ratings повиши до „положителна“ перспективата си за София поради подобрените прогнози за икономическия растеж на града ни и потвърди дългосрочния кредитен рейтинг "BBB", съобщи във фейсбук кметът на София Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите.

"Естествено рискове пред развитието ни има, но и противодействие има - подобряване на прозрачността и ефективността на общината и управлението, финансовите резултати и надзора над общинските дружества заедно със СОС.

Важното за мен и екипа на общината в следващите месеци е да работим усилено, за да оправдаем доверието, което ни се гласува, като направим нужните реформи и в търговските дружества, за да предоставяме по-качествени и ефективни услуги на хората на София.

Заедно с Иван Василев, заместник-кмет по финансите, вече работим върху анализ на финансовите резултати, управленските практики и ефективността на търговските дружества. В следващите седмици ще споделим резултата и нашите препоръки към принципала им СОС.

Терзиев от Мюнхен: Прозрачността е най-добрият лек срещу корупцията

Потенциалът на София за развитие е огромен. Всички знаем това. Но винаги е добре, когато е оценен на международно ниво. Икономиката на града ни е не просто в пъти по-голяма от тази на другите градове в България, тя е ракета-носител за страната.

Богатството на София не просто е над два пъти по-високо от средното за страната - то може да бъде репликирано в други градове през изграждане на сътрудничество за добри практики, пренос на знание, общи проекти и инициативи, които да ни дърпат заедно напред."

Последвайте канала на

Радина Лазарова
415 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.02.19 | 18:38

4
Шoкиpан съм, наскоро наyчих, че 90% от хоpата са заpазени с пapазити, поpади тях имаме повечето зaбoлявaния (включитeлно pак), алеpгии, хpонична умора и главоболие, тоpбички под oчите, акнe и пaпилoми, чести настинки и слаб имyнитет, тази инфeкция бавнo ни yбивa. Вземeте тecта и pазберете дали сте заpазени----> shout.to/testa

2024.02.19 | 15:37

3
Тия рейтинги показват кой лиже глобалистки задници и нищо друго

2024.02.19 | 14:35

2
Никога повече ГРОБ ......! АМИН!!!
Премълчаните Новини

2024.02.19 | 14:25

1
В Петък Робърт Кенеди спечели дело срещу администрацията на Байдън за цензуриране по медиите. Тепърва се разнищват връзките между правителство и медии

Добави коментар

Водещи новини