Министър Илиев: Да, има корупция в ММС, но са взети всички мерки това да не се повтори

  • 18 февруари 2024 21:36

  • 878
  • 6
Министър Илиев: Да, има корупция в ММС, но са взети всички мерки това да не се повтори
© Булфото (архив)

Има корупция в Министерство на младежта и спорта – беше заловен служител с пари на стълбите във ведомството, но са взети всички мерки това да не се повтори.

Това каза в „Защо, господин министър?“ по БТВ министърът на спорта Димитър ИлиевДимитър ИлиевДимитър Илиев е осемкратен рали шампион на България и е единственият българин, печелил три пъти. „Корупцията е проникнала дълбоко в българското общество през последните десетилетия и никой няма гаранция, че в неговото ведомство няма хора, които са готови да посегнат. Ние в момента плащаме данък на това, че сме гласували доверие на хора, които са назначавани преди нас“, обясни той. 

Министърът на спорта посочи още, че Иван Иванов е служител във ведомството от 2018 г. – по време на мандата на Красен Кралев. „Аз обаче смятам, че на хората трябва да им се даде шанс, да им се гласува доверие, за да разгърнат максималния си потенциал. Да, случаят е много неприятен, но никой не може да гарантира какви хора има в министерството си“, поясни той. 

Уволняват задържания за подкуп служител на ММС

Според него случаят с Иван Иванов е добър пример за всеки, който се изкуши да получи пари на ръка отново. „Органите работят и той ще трябва, след това да отговаря за действията си“, категоричен е министърът. 

„За Иван Иванов излязоха много интересни факти, след като той беше заловен. Той има изключително скъп автомобил с всички екстри и дори с шофьор. Хвалил се е с това и вероятно е искал да бъде „баровец“, ако мога така да се изразя“, посочи той и отрече в схемата да е имало замесен зам.-министър на спорта.

„Абсурдно е дори да допуснем, че проф. Даниела Дашева (зам.-министър на спорта – б.р.) е замесена в този корупционен скандал. Познавам я от много време – тя е човек, който винаги е спазвал законите“, категоричен е министърът.

Той каза също така, че е вменено на федерациите да публикуват финансовите си отчети на страниците си в интернет. Освен това се търси цялостна промяна за протичането на одитите.   

Димитър ИлиевДимитър ИлиевДимитър Илиев е осемкратен рали шампион на България и е единственият българин, печелил три пъти коментира и случая с мъжа, нахлул в училище с брадва. „Основна задача на министерството е да засили охраната. Истината е, че този човек се е представил като добронамерен, записал се е в тетрадката, влязъл е вътре и едва, след това се е разбрало, че той носи със себе си такова оръжие“, обясни министърът. 

Мъжът, нахлул с брадва в столично училище, бил част от разярена тълпа роднини, тръгнали да линчуват ученик

Той каза още, че за министерството е основен приоритет сигурността на учениците в спортните училища. От думите му стана ясно също така, че по този казус вече има изключени ученици, които очакват да им се намери ново училище. 

„Извършват се множество проверки по тези сигнали (за насилие от страна на директора на училището Борис Борисов – б.р.). Те са какво в полза да директора, така и срещу него. Тук са включени и много други институции, защото ние като министерство не сме разследващ орган“, поясни той.

Димитър ИлиевДимитър ИлиевДимитър Илиев е осемкратен рали шампион на България и е единственият българин, печелил три пъти поясни, че тъй като Борис Борисов веднъж е бил отстраняван от поста и възстановен на него от съда, той ще изчака приключването на всички проверки преди да вземе решение.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
878 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
МИСТЪР БИЙН

2024.02.19 | 11:05

6
Оставка за теб, СМОТАНЯК, ИНФАНТИЛ, ТЕЖЪК ОЛИГОФРЕН!
Емѝ...ПРЪЦ..ПРЪЦ..ИБАНА СЪМ- МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ-АТИЛА

2024.02.19 | 07:03

5
Ще , духам безплатно на всеки читател от скапания соросоиден сайт, ако се присъедини към американското ЛГБТ общество....ААААХХХ..ИБАХА МЕ...ПРЪЦ....МЯУУУУ.....Слава Украини ✌
Емѝ...ПРЪЦ..ПРЪЦ..ИБАНА СЪМ- МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ-АТИЛА

2024.02.19 | 06:45

4
Духал съм на Ауди, Роувър, Епъл, Армани и много други грозни цигани 76 набор в Ловешкия затвор....ПРЪЦ....МЯУУУУ...
Мъни Мъни

2024.02.19 | 01:33

3
По смешен и по злобен министър на спорта май не сме имали. Страшни далавери се въртят в министерството от както този е на този пост. Така, че подай си оставката наглецо и изчезни от министерството!
Снежко Снежев

2024.02.18 | 23:38

2
Ко речи... неееее:)))!
Цв

2024.02.18 | 22:14

1
Ами изчезвай! Колко време си там! Взел мерки!....

Добави коментар

Водещи новини