ПП-ДБ-СС с предложение за единен транспортен модел

  • 17 февруари 2024 11:03

  • 537
  • 2
ПП-ДБ-СС  с предложение за единен транспортен модел
© Bulfoto

Симеон Ставрев и Гергин Борисов от “Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от - Спаси София” предлагат създаването на единен транспортен модел в столицата. Това стана ясно след участието на двамата общински съветници в ефира на Euronews Bulgaria.

“Единният транспортен модел е софтуер, който се захранва с данни за придвижването на пешеходци, автомобили, велосипедисти, градски и товарен транспорт из целия град. Той ще направи транспортът в София по-бърз, удобен и безопасен”, заявиха общинските съветници.

Представителите на най-голямата група в Столичния общински съвет подчертаха, че София е сред малкото европейски столици, в които липсва подобен транспортен модел. Двамата допълниха, че моделът би дал нужната информация за оптимизацията на трафика, мобилността и инфраструктурата в града.

"Продължаваме Промяната“ категорично се обявява против провеждането на „Луковмарш“

“Например, ако искаме да построим нови два небостъргача на “Цариградско шосе” или метростанция на Окръжна болница, единният транспортен модел би отсъдил доколко подходяща е идеята”, уточни Симеон Ставрев.

“Тук не става дума просто да броим колко пътници има в градския транспорт, а да знаем подробно как се движат всички - включително пешеходци, велосипедисти, автомобили и товарен транспорт. Има много технологии, които искаме да бъдат заложени в модела. Той ще позволи на общината не просто да констатира, че има много трафик и всички пътуват с автомобили, а да реши къде има нужда от нова бус лента и от градски транспорт в съответния времеви интервал и пространствен капацитет”, обобщи Гергин Борисов.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
537 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.02.17 | 13:48

2
Чували сте за подобрената формула на Виагра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone

2024.02.17 | 11:29

1
ПП-ДБ-СС (ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПЕРЕСТРОЙКАТА - ДА Е Б А БЪЛГАРИЯ - НАЦИ СС) са новите разклонения на Крилото ГОРБИ от ЦК на БКП СДС-ГРОБ.

Добави коментар

Водещи новини