Общинските съветници от БСП в София искат оставката на областния управител Вяра Тодева

  • 15 февруари 2024 15:34

  • 5819
  • 7
Общинските съветници от БСП в София искат оставката на областния управител Вяра Тодева
© БСП - София

Общинските съветници от групата на Местна коалиция "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" искат оставката на областния управител на София - град Вяра Тодева за саботаж на работата на Столичния общински съвет.

Днес тя върна за прегласуване приетите от Столичния общински съвет решения за избор на заместник-председатели на СОС и за избор на ръководство и състав на постоянните комисии към СОС.

В своя позиция съветниците от групата на социалистите посочват, че по закон решенията, взети от Столичния общински съвет за избор на председатели, заместник-председатели и състав на комисиите към СОС са необжалваеми.

"За нас действията на областния управител Вяра Тодева не са неочаквани. При нея нарушаването на законите вече е хроничен проблем. След като си позволи да допусне абсолютно незаконно нарязване на Паметника на Съветската армия, какво може да я спре незаконно да възпрепятства работата на Столичния общински съвет като изпълни политическо поръчение. За нас нейните действия са саботаж срещу града и гражданите на София, се казва в позицията на общинските съветници от МК "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България".

Очевидно за най-голямата политическа група в Столичния общински съвет постовете са самоцел, категорични са съветниците от групата на социалистите.

"За ПП-ДБ-СС нямат значение проблемите в града и решаването им, важни са им постовете в комисиите, които в следващите дни ще опитат да договорят с ГЕРБ. Те не само, че нямат намерение да отпушат работата на СОС, но дори и съвсем съзнателно и умишлено я възпрепятстватПоредното забавяне на работата на СОС от страна на най-голямата политическа група цели тя да получи това, което иска. С 23-има съветници да вземат цялата власт в СОС. А това, че с обжалването на двете решения и действията на областния управител Вяра Тодева бюджетът на Столична община няма как да влезе за разглеждане в срок, за тях очевидно няма никакво значение. Нека на всички да е ясно, че забавянето на бюджета ще бъде единствено и само по вина на общинските съветници от ПП-ДБ-СС и тяхната алчност за властови позиции. Така се възпрепятства и исканата от нас проверка на финансово икономическото състояние на общината след управлението на ГЕРБ. Ние ще настояване като първа задача пред новоизбраните комисии да бъде поискана проверка и одит на дейността на общинските дружества. Явно и това не е важно за ПП-ДБ-СС. Или може би кметът Терзиев се страхува, че един работещ общински съвет ще бъде реален коректив и ще има контрол върху безпомощните му управленски действия към момента", пишат още общинските съветници от МК "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България".

Областният управител на София върна решението за разпределението на комисиите в СОС

Общинските съветници от групата на Местна коалиция "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" за втори път искат оставката на Вяра Тодева. Първият път беше за незаконното нарязване на фигурите на Паметника на Съветската армия.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
5819 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2024.05.25 | 10:21

7
❤️ Г­о­­­р­е­­­щ­­­и­­­ ­м­о­м­­­и­­ч­е­т­­­а­ ­в­­­и­­­ ­­­о­ч­а­к­в­­а­­т ­­-­­ X­­1­­­8­­­.­­F­U­N

2024.02.15 | 17:24

6
Чyвaли ли сте за подобpената фоpмyла на Bиaгpa, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безoпаcна на всяка възраст, а освен това лекува и мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на вcички, подобpи нашия ceкc и cпаcи бpака ни. Eто кaкво пишaт за нея----> do.my/bluestone
патриот

2024.02.15 | 16:18

5
я подай ми тънката пушка малее.

2024.02.15 | 15:51

4
БСП ТОЗИ ПЪТ ИЗПРЕВАРИ ВСИЧКИ
Просто човек

2024.02.15 | 15:45

1
Мнението на еднопроцентова партийка няма значение...

2024.02.15 | 15:50

3
МЪЛЧИ МУТРО РАЗПРАНА

2024.02.15 | 15:50

2
ПРАВИ СА!

Добави коментар

Водещи новини