Илияна Йотова беше гост на представянето на новата книга на Недялко Йорданов

  • 14 февруари 2024 17:41

  • 336
  • 2
Илияна Йотова беше гост на представянето на новата книга на Недялко Йорданов
© Пресцентър Президентство

Вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , беше гост на представянето на новата поетична книга на Недялко Йорданов „Не ми се тръгва“, съобщиха от президентския прессекретариат.

„Незабравимо преживяване е всяка среща с Недялко Йорданов. Не само защото той е културната история на България, човек, който разбира българската душа и може да я напише в стих или пиеса, да я изпее, да разкрие богатството на мисълта, облечено в богата премяна от слово. Най-важното – Недялко Йорданов ни връща към смисъла на живота, който често забравяме, увлечени в грозотията на деня, в който думата „ротация“ се повтаря до безкрай, в който тече надпревара кой ще се снима пред камината в Белия дом и кой ще стане външен министър“, подчерта в приветствието си вицепрезидентът.

Тя посочи, че днес българското общество е разделено, постоянно търси кауза, а „не може да разбере, че каузата е много близо, в ръцете на всеки от нас – каузата да направим живота си по-добър, да видим страната си развита, а не държава от периферията“.

Вицепрезидентът Йотова връчи на млади българи годишните награди на фондация „Еврика“ за високи постижения

„Един поет ни връща към смисъла да сме българи, към народната памет и богатство, напомня ни, че имаме най-голямото богатство на света – животът“, заяви Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,. „В новата си книга Недялко Йорданов възкликва „Народе????“ като Апостола на свободата. Оказва се, че и в 21 век продължаваме да търсим отговор на този въпрос. Отговорът не може да бъде индивидуален, а общ като единение, като общност“, изтъкна вицепрезидентът.

„Най-отговорната задача се е паднала на Недялко Йорданов – да свири не на струните, на които свири конюнктурата, а които раждат българското, които ни съхраниха толкова векове. От стиховете му струят любовта, истинското родолюбие, вярата и надеждата“, посочи Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
336 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 10:28

2
❤️ Г­­­о­­р­­е­­­щ­­и­­­ ­м­­о­­­м­­и­ч­е­­­т­­а­­­ ­­в­­­и­ ­о­­­ч­­а­­к­­­в­­­а­­т ­-­­ X­1­8­­.­F­­­U­­N
Емѝ...ибана ШУШУМИГА съм- МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ

2024.02.14 | 17:57

1
Електра, баба гицка, Хан Крум, Гочо Булгара,Наде,жда Дойчева,Много грозен циганин76,ШИБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ,Nazi SS, Ukraina 55,...това СЪМ АЗ ПОБЪРКАНИЯ ШИЗОФРЕНИК от ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР...

Добави коментар

Водещи новини