Васил Терзиев: Прозрачността лекува най-добре недъзи, ще даваме гласност на всички проблеми

  • 13 февруари 2024 08:44

  • 880
  • 12
Васил Терзиев: Прозрачността лекува най-добре недъзи, ще даваме гласност на всички проблеми
© Нова тв

"Не смятам, че трябва да има нови избори нито за Общински съвет, нито за кмет. Но все пак ние ще изакаме съдът да се произнесе".

Това мнение изрази в ефира на Нова тв кметът на София Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите.

"Не мога да се меся в работата на съда, но ще се съобразим с решението. Едно обаче се вижда ясно, че ако има някой ощетен, това съм аз, защото моят брой гласове би нараснал при едно преброяване. Но това не е фокус на мен и на екипа, ние се борим с ежедневните проблеми на София и когато дойде решението на съда, ще се съобразим с него, допълни Терзиев.

По повод заседанието на СОС в четвъртък вечер, на което бяха гласувани комисиите, Терзиев определи като "опит да има една спирачка за всичко, което ние правим".

И обясни, че кметът има трибуна - когато една добра идея за града е обоснована, и когато е заложена като политика в бюджета, ще се наложи на другата страна да обяснява защо я бламира. Защо биха казали "не" на нещо, което е присъствало в тяхната програма - на решаване на проблема с Витоша, за използване на минералната вода, за детските градини.

Прозрачността лекува най-добре подобни недъзи, обясни той. Затова той и съветниците на ПП-ДБ-СС щели да дават гласност на всички теми и проблеми. 

Фандъкова: Изборът на председател на СОС не решава политическата криза

Работим всекидневно, за да сменим модела. Обществеността може да види вече резултатите - и начина, по който представихме бюджета, всичко, което правим в областта на дигитализацията, за да предоставим на гражданите услугите, за които говорихме, те да виждат какво правим, отчетността, която пробваме да наложим. 

"Добрите идеи трябва да намерят верния път. Трябва да търсим отговорност за действията и недействията".

"Смятаме да проведем конкурс за главен архитект на София, но това ще се случи малко по-натам", увери той.

Запитан дали може да направи сериозни промени в Центъра за градска мобилност, където вече започна одит, без да има сериозно мнозинство зад гърба си, Терзиев отговори: "Можем да даваме гласност, да търсим проблеми, да показваме какви са те".

Разпределението на това кой за какво отговаря налага Общинският съвет да задвижи реформата, тъй като той назначава надзорите на тези дружества, а те имат участие към това какво се случва в дружеството, назначаването на директори. И ако искаме пълна ревизия, тя не може да стане без за това да има желание от страна на СОС. И това ще бъде най-големият тест къде са клубовете по интереси, икономическите мнозинства

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
880 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар

2024.02.13 | 13:16

12
Хора, пробвахте ли новата виa`гpa?, просто е сyпер: в пъти по-ефeктивна, повече cпepма, по-ярки усещания, лекува болести и е бeзопаcна на всяка възpаст, това подобри се.кса ни и спаси брака ни. Отново се почyвствах мъж, прочетете сами на какво е cпоcобна-----> mub.me/bioex
Здрасти

2024.02.13 | 11:47

11
Ха ха. Прозрачност и ПП?
дъртото

2024.02.13 | 11:14

10
дъртото комунде от пддб щяло дава прозрачност и съгласие
врачанин

2024.02.13 | 10:56

9
и затова слага бан във фейсбук като му покажеш проблемите
кореняк софиянец

2024.02.13 | 10:32

8
това комуне да оди при баба си корнелата
агент сава

2024.02.13 | 09:30

7
не се прави на тарикат терзиев да не стане софия лайняна
доносник

2024.02.13 | 09:27

6
ти се е беш василев
Мамин лигльо Вася Ухото

2024.02.13 | 09:21

5
....................."Не смятам, че трябва да има нови избори нито за Общински съвет, нито за кмет...........................ха, ха, ха - маминия лигльо той - ами и ние смятаме, че не ставаш за нищо заедно с гей Дружката ти мис Бони и, че трябва да си ходите вместо да цапате ефира с простотиите си. До сега не си свършил работа за 5 пари но висиш и ходиш по студията като проститутка.
ДА НЕ СИ СЕ СКАТАЛ И ТИ

2024.02.13 | 09:18

4
КАТО ПЕ ДЕРАСТА СЛАВОВ, ДЕТО СЕ ПРАВИ НА ЛАЙ НОСЪДИЕ :)
ДА СЕ РАЗБЕРЕ

2024.02.13 | 09:16

3
КАК ТОЧНО СИ БРАНИЛ ЛАЙН АРИЯТА :)

Добави коментар

Водещи новини