Александър Йоловски коментира ще остане ли министър след ротацията

  • 11 февруари 2024 09:40

  • 1069
  • 4
© Нова телевизия

Постът министър ми беше предложен от лице, което в момента е в политическия кабинет на премиера. Аз не съм партийна номинация, получих покана в качеството си на експерт. Това заяви министърът на електронното управление Александър ЙоловскиАлександър ЙоловскиАлександър Йоловски е магистър по политология от Софийски университет „Св. Климент в ефира на Нова телевизия. 

"Решението дали да остана министър никога не е стояло за мен. Аз не съм човек, който отстъпва от принципите си и ще се боря до последно за това, в което вярвам. За мен постът не е самоцел. Когато някой ми поиска оставката, най-лесният начин е тя да бъде гласувана в Народното събрание. Има достатъчно време до ротацията. Предвид резултатите, които постигнахме за кратко време, ако ми предложат да остана министър, ще си помисля сериозно", посочи Йоловски. 

Ананиев: Ако предложението за отлагане на ротация идва от ГЕРБ, значи ли, че не искат Мария Габриел за премиер

По думите му не общува с Кирил Петков в лично качество, откакто прокуратурата проверява сигнал за оказван натиск. 

Той коментира и защо не е имало машинно гласуване на първия тур на местните избори. "Поводът беше решението на Върховния административен съд, което казва, че една моя заповед, с която аз упълномощавам моя заместник да извърши всички необходими дейности по удостоверяване, е незаконосъобразна. Тази функция в министерството винаги е била делегирана на заместник. Така че аз не съм направил нововъведение, просто за първи път съдът е бил сезиран. И когато говорим по тази тема е важно да кажем, че съдът беше сезиран, защото изтичаше крайният възможен срок за удостоверяване на машините. Причината за отпадането на машинния вот е, че досега в нито един от предходните избори, на които са използвани машини, не е спазвана буквата на закона, а именно удостоверяването на тези машини да се извършва за 20 работни дни", обясни Йоловски.

Ако зависеше от мен, Михаил Стойнов щеше да бъде отстранен като заместник-министър. Той беше предложен за поста от предходния министър Божидар Божанов. Това, което знам, е че се чака резултат от разследването. В крайна сметка, всички са невинни до доказване на противното", добави още министър Йоловски. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1069 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.02.11 | 21:10

4
Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виa.гpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----> use.my/azalfa

2024.02.11 | 11:36

3
Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виa.гpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----> use.my/azalfa
Емѝ...ПРЪЦ...ПРЪЦ..ИБАНА СЪМ -МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ

2024.02.11 | 11:05

1
Електра, баба гицка, Хан Крум, Гочо Булгара,Наде,жда Дойчева,Много грозен циганин76,ШИБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИБЕ...това СЪМ АЗ ПОБЪРКАНИЯ ШИЗОФРЕНИК от ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР...
Емѝ...АААААХХХХХХ ИБАНА СЪМ-МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ АТИЛКА

2024.02.11 | 11:16

2
Братя...не сте много тука във форума но на Украйна и трябва помощ. Хайде към фронта. Да помагаме на киевските евроатлантици. Знам че сте смели хора които са готови да умрат за Америка. Нали така пишеме по коментарите? Утре в 10 вечерта ви чакам на Нос Калиакра. От там ще потеглим с гумените лодки подарени на българският военно морски флот от САЩ, и ще ударим омразните руснаци в гръб през Крим! Тази изненадваща атака ще шашне руснаците и те ще дислоцират силите от Авдеевка в нащо направление и така ще дадем глътка въздух на ВСУ! Не забравяйте да минете през сексшопа да си вземете оръжия и други артикули от първа необходимост. Чакам ви!!!

Добави коментар

Водещи новини