Временната комисия за протеста срещу БФС вика на изслушване кмета на София

  • 08 февруари 2024 18:52

  • 777
  • 3
Временната комисия за протеста срещу БФС вика на изслушване кмета на София
© Булфото

Временната комисия за проучване на всички факти и обстоятелства, свързани с протеста срещу Българския футболен съюз от 16 ноември 2023 г., гласува да покани кмета на София Васил Терзиев да бъде изслушан на следващото заседание.

Днес народните представители изслушаха представители на Столичната община, сред които Красимир Димитров-директор на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община и Мариела Найденова-директор на дирекция „Сигурност“ към Общината. Те разказаха за организацията на работа със Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) във връзка с протеста. 

Столична община отказа на АЕЖ записите от камерите от протестите срещу БФС

Красимир Димитров обясни, че задачата му е била да бъде във временния щаб, създаден от СДВР от сутринта, за да проведе разговори с организаторите и с полицията, за да се предприемат мерки. Той отбеляза, че сутринта в Борисовата градина е видял футболни фенове да слагат маски и веднага е докладвал на кмета, че може да се стигне до опасност за гражданите в района. Също така да се предвиди спиране на градския транспорт, който е възможно да бъде замерян с бомбички. 

Разговарях с хората, които предвождаха шествието, помолих ги да изкараме хората от района на Орлов мост, за да не стига до инциденти, но с тях контактът беше изключително труден, добави той. Постоянно поддържах връзка с кмета по време на протеста, посочи Димитров, цитиран от БТА. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
777 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.02.08 | 21:39

3
Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виaгpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----> use.my/azalfa
Жетон

2024.02.08 | 20:57

2
Не пипайте кметицата!
Данчо

2024.02.08 | 19:05

1
Съвет от мен: откажете се от пушенето на цигари. Белите дробове и портмонето ви ще са благодарни. Лично аз успях успешно да ги откажа с един специален продукт от натурални съставки: cutt.ly/otkaz

Добави коментар

Водещи новини