25 браншови организации искат незабавното отстраняване на министъра на земеделието

  • 06 февруари 2024 09:06

  • 893
  • 0
25 браншови организации искат незабавното отстраняване на министъра на земеделието
© Булфото (архив)

Председателят на Асоциацията на оранжерийните производители в България Велин Георгиев обвини земеделският министър Кирил ВътевКирил ВътевКирил Вътев в член на Управителния съвет на Асоциацията на месопреработвателите и собственик на, че преследва личните си бизнес интереси и използва поста си за това. 

25 браншови организации поискаха в отворено писмо до премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел незабавното му отстраняване от поста, както и заплашиха с масови блокади, но от 13 февруари.

Представителите на браншовите организации, обединени в Инициативен комитет, не се разграничават от стартиращите днес протести, но смятат, че времето за обидни пазарлъци и обещания е изчерпано. Затова те дават срок от една седмица – оставката на земеделския министър да бъде факт.

Земеделците в готовност да блокират цялата страна следващата седмица

"Вътев не може да се справи с това министерство и със задачите", казва Председателят на Асоциацията на оранжерийните производители Велин Георгиев и обвини земеделският министър в преследване на лични интереси и неправомерни действия.

"Той се интересува само от това какво ще предлага във веригите. Навсякъде се рекламира неговата фирма. Той е най-големият зърнар в Габровска област. В момента обработва над 50 000 декара по наши данни. Тази година иска да разпредели някакви пари, които не са гласувани в бюджета. Ще ги дава на зърнарите. Започва да се бърка там, където има интереси", коментира той.

 Земеделската политика през последната година е насочена срещу земеделците, повечето от които са на ръба на фалита, допълни Велин Георгиев.

"За това взехме решение до 11 февруари, ако не му бъде поискана оставката от премиера и вицепремиера, на 13-и ще започнат стачки в цялата страна", заключи той.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
893 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини