Акад. Денков и турският външен министър затвърдиха добрия политически диалог между двете държави

  • 30 януари 2024 20:22

  • 1367
  • 3
Акад. Денков и турският външен министър затвърдиха добрия политически диалог между двете държави
© Фейсбук

Министър-председателят акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С се срещна с министъра на външните работи на Турция Хакан Фидан, който е на официално посещение в София, това стана ясно от публикация в профила на Министерския съвет на Република България във Фейсбук.

В разговора акад. Денков и Хакан Фидан затвърдиха добрия политически диалог между двете държави. Българският премиер и турският външен министър бяха категорични, че отличното сътрудничество трябва да продължи и в областта на сигурността и стабилността в региона. Общите действия в борбата с нелегалната миграция и ползотворните контакти между отговорните институции на двете страни са ключови не само за Югоизточна Европа, но и за цяла Европа.

В хода на срещата беше изтъкнато желанието и от двете страни за задълбочаване на връзките в сферите на търговията, транспорта, енергетиката, иновациите и културата между България и Турция.

Бойко Борисов: България ще продължи да подкрепя европейския път на Турция

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1367 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Стамболов

2024.02.08 | 19:04

3
Какво значение има от кого формално е номиниран акад. Николай Денков ? Такива личности представляват национален капитал и трябва да бъдат максимално оползотворени.

2024.01.30 | 21:09

2
Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи---->> mub.me/bioex
Данчо

2024.01.30 | 20:42

1
Съвет от мен: откажете се от пушенето на цигари. Белите дробове и портмонето ви ще са благодарни. Лично аз успях успешно да ги откажа с един специален продукт от натурални съставки: cutt.ly/otkaz

Добави коментар

Водещи новини