Започва довършването на морската естакада на нос Шабла

  • 30 януари 2024 17:36

  • 1388
  • 2
Започва довършването на морската естакада на нос Шабла
© Уикипедия

Със сключен договор на 26 януари 2024 г. между Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" и "Хидрострой" започва довършването на морската естакада на нос Шабла. Това става ясно от получен отговор от министъра на транспорта и съобщенията Георги ГвоздейковГеорги ГвоздейковГеорги Гвоздейков е авиационен инженер, завършил магистърска програма по „Авиационна техника на зададен въпрос от народния представител от "Продължаваме промяната - Демократична България" Ивайло Мирчев, съобщиха от пресцентъра на "Да, България".

Пристанищното съоръжение съставлява естакада с островна площадка, която навлиза до 414 м. в Черно море. Съоръжението се използва за разграничаване на морските пространства между България и Румъния, определяйки морската ни граница. Още при стартирането на проекта естакадата е определена като уникално съоръжение с изключително държавно значение.

Депутати внесоха законопроект за вятърни турбини в Черно море

В писмото министър Гвоздейков уточнява още, че процедурата по избор на изпълнител на обществената поръчка е приключила на 8 декември 2023 г., като решението е публикувано в Централизираната автоматизирана информационна система "Електронни обществени поръчки", посочват още от "Да, България".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1388 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.01.31 | 03:25

2
F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G

2024.01.30 | 21:14

1
Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи---->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини