Корнелия Нинова се срещна с новия посланик на Япония Хисаши Мичигами

  • 26 януари 2024 09:23

  • 693
  • 1
Корнелия Нинова се срещна с новия посланик на Япония Хисаши Мичигами
© БСП

На среща с новия извънреден и пълномощен посланик на Япония в България Н.Пр. Хисаши Мичигами председателят на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за призова за повече усилия за развитие на търговско-икономическите връзки между двете страни.

„Приветстваме инвестициите на Япония, защото страната Ви е водеща във високотехнологичните отрасли, а ние сме естествен мост към единния европейски пазар. Емблема е вече над 50-годишното сътрудничество между „Ел Би Булгарикум“ и японската „Мейджи“, като се надявам започнатият от мен като министър съвместен проект за изграждане на нова високотехнологична лаборатория в българското предприятие да бъде реализиран“, заяви Нинова.

Сътрудничеството между България и Япония обсъдиха Борисов и посланик Мичигами

Тя подчерта също значението на японските стипендии за български студенти и обмена между учени и преподаватели от двете страни. Лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е изрази задоволство, че България е взела решение за участие в Експо 2025, което ще се проведе в Осака. По думите ѝ то би било отлична възможност за създаване на нови търговско-икономически партньорства.

От своя страна посланик Мичигами обяви амбицията си да съживи отношенията между България и Япония на всички нива, които се основават на дългогодишното приятелство и уважение между България и Япония.

Той подчерта, че Япония продължава да е водеща страна във високите технологии, като припомни, че от 2000 г. насам страната е получила цели 20 Нобелови награди в областта на природните науки.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
693 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.26 | 11:25

1
Съвет от мен: откажете се от пушенето на цигари. Белите дробове и портмонето ви ще са благодарни. Лично аз успях успешно да ги откажа с един специален продукт от натурални съставки----> use.my/otkaz

Добави коментар

Водещи новини