На първо четене: Депутатите обсъждат промените в Закона за здравното осигуряване

  • 25 януари 2024 07:31

  • 789
  • 0
На първо четене: Депутатите обсъждат промените в Закона за здравното осигуряване
© Bulfoto

С обсъждане на първо четене на промени в Закона за здравното осигуряване започват работата си депутатите днес. В програмата са включени и други предложения за законодателни промени.

Внесени са три проекта за промени в Закона за здравното осигуряване. Два от тях уреждат плащания, извършвани с публични средства от Здравната каса. В проекта на депутати от ПП ДБ  се предвижда Касата да плаща за лекарствени продукти, прилагани за болнична помощ, извън стойността на клиничните пътеки, които да се изчисляват на база най-ниска стойност на база активно вещество. 

Проектът на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на урежда случаите, когато няма действащи рамкови споразумения за съответната година, Националната здравноосигурителна каса да не може да заплаща лекарствени продукти на стойност по-висока от най-ниската, платена през предходната година. Третият проект отново е на ПП ДБ предвижда индивидуалните договори, сключвани от Регионалните здравни каси, допълнителните споразумения и други да се изготвят като електронен документ и да се подписват с електронен подпис, а не както досега само на хартиен носител.

Парламентът отне от "Възраждане" ръководството на комисията за службите

Промените в Закона за енергията от възобновяеми източници в морските пространства уреждат планирането, изграждането, експлоатацията и премахването на електроенергийни централи в морските пространства на България, като целта е да се отключи потенциала за местно производство и потребление.

С промени в Закона за запасите от нефт и нефтени продукти се предлага отмяна на разпоредбата, задължаваща икономическите оператори да съхраняват 100 % от запасите за извънредни ситуации само на територията на страната. Повишава се санкцията при отказ за предоставяне за ползване на складов капацитет, а при повторно нарушение лицензията се отменя. Проектът е внесен от двама депутати – Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: и Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на, и влиза в пленарна зала за окончателно приемане.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
789 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини