Мария Габриел ще бъде домакин на Национална конференция на тема "Превенция и борба с трафика на хора"

  • 24 януари 2024 17:32

  • 641
  • 1
Мария Габриел ще бъде домакин на Национална конференция на тема "Превенция и борба с трафика на хора"
© Булфото (архив)

На 26 януари в комплекс Бояна, дом 2 от 10:00 ч. ще се проведе Национална конференция на тема „Превенция и борба с трафика на хора: добри практики и устойчиви решения“. Домакин на форума е заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова, която е и председател на Националната комисия за борба с трафика на хора, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

В събитието ще участват Калин Стоянов, министър на вътрешните работи и Диан Шмит, координатор за борба с трафика на хора на ЕС. Видео обръщения ще направят Илва Йохансон, еврокомисар по вътрешните работи, Синди Дайер, посланик на САЩ за наблюдение и борба с трафика на хора и д-р Кари Джонстън, специален представител и координатор на ОССЕ по борбата с трафика на хора.

Събитието включва два тематични панела: „Стратегическа визия на Република България в борбата с трафика на хора: добри практики, предизвикателства и перспективи“ и „Мерки за устойчиви решения в борбата с трафика на хора“. 

Мария Габриел: Борбата с трафика на хора изисква координиран подход на национално и европейско ниво

Трафикът на хора е престъпление, което засяга милиони хора по света, без да прави разлика по възраст, пол, произход, националност. Борбата с него е комплексно начинание, изискващо колективни усилия и взаимодействие между националните институции, международните мониториращи структури, академичните среди и неправителствения сектор.

Конференцията е своеобразен призив за диалог между всички заинтересовани страни на национално и международно ниво за идентифициране на предизвикателствата и перспективите при изработването на стратегическа визия на България в борбата с трафика на хора. Тя е покана към участниците да очертаят добрите практики, да посочат необходимите мерки и да потърсят устойчиви решения за ефективната превенция и противодействие на това престъпление.

В събитието ще се включат представители на българските институции, политици, общественици, представители на международните мониториращи организации, научните среди и неправителствените организации.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
641 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.25 | 01:28

1
F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G

Добави коментар

Водещи новини