Константин Арабаджиев от КЗП за конфликта с ръководството: Атмосферата е нетърпима

  • 19 януари 2024 18:54

  • 957
  • 1
Константин Арабаджиев от КЗП за конфликта с ръководството: Атмосферата е нетърпима
© БНТ

Конфликтът ни с председателя на Комисията за защита на потребителите Стоил Алипиев е още от началото, от момента, в който ни назначиха, поради принципни различия в начина на работа и разбирането за функционирането на КЗП. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ членът на Комисията за защита на потребителите Константин Арабаджиев.

Този скандал се отразява пагубно, защото в последната година напуснаха десетки висококвалифицирани специалисти заради нетърпимата и тежка атмосфера на работа в комисията, заяви Арабаджиев.

За последната година в Министерството на икономиката са постъпили с 60% повече жалби срещу КЗП. Голяма част от тях са свързани със забавяне на преписките. Това е недопустимо, тъй като всеки потребител, който е подал сигнал, очаква проблемът му да се реши максимално бързо, посочи членът на КЗП.

Властта иска реформа на държавните дружества - какво ще се случи с КЗП и ДКК?

По думите му причината за забавянето на преписките е напускането на висококвалифицираните служители, както и назначаването от председстеля на нови служители, които не познават материята или са назначени от Алипиев, за да облужват практиките му.

Трябва да има промяна и в състава на КЗП, и във водената от комисията политика. И в момента продължава кампания за уволняване на служители, които не са съгласни с водената от г-н Алипиев политика. В неподходящите ръце очевидно комисията не се управлява добре, каза още Константин Арабаджиев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
957 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.19 | 19:29

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини