Премиерът акад. Николай Денков ще посети Варна в понеделник

  • 19 януари 2024 18:34

  • 848
  • 4
Премиерът акад. Николай Денков ще посети Варна в понеделник
© Булфото (архив)

Премиерът акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С ще посети Варна в понеделник, 22 януари, съобщиха от правителствената информационна служба.

В 10,00 часа във Висшето военноморско училище министър-председателят ще участва в откриването на Център по оцеляване на море (Дълбоководен басейн). Основните му функции са отработване на широк спектър морски спасителни операции, както и осигуряване на подготовката на водолазите от ВМС и силите за специални операции на Българската армия. Площта на басейна е 12 на 25 метра, а дълбочината варира от 3 до 5 метра.

Съоръжението е снабдено с имитираща система за генериране на вълни, изкуствен дим и други специализирани системи, поддържащи обучението за целогодишна практика на специалистите от формированията на ВМС, ВВС, провеждане на курсове и обучение по леководолазно дело. На събитието ще присъстват и министърът на отбраната Тодор Тагарев и началникът на отбраната адмирал Емил Евтимов. 

Денков ще посети Аграрния университет в Пловдив

В 12,45 часа министър-председателят ще бъде запознат от кмета на Варна Благомир Коцев със състоянието на свлачището при Рибарския плаж и ще набележат мерки за решаване на проблема.

В 13,20 часа акад. Денков ще бъде гост на Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“, където заедно с кмета ще участват в състезателно решаване на задачи по математика със златния медалист от международното състезание по математика в Куала Лумпур, Малайзия – Дамян Накев и негови съученици – шампиони и медалисти от други състезания. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
848 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
байдън и този кучи син

2024.01.19 | 18:39

1
не си желан в варна сопол

2024.01.19 | 20:50

4
Удавете плъха в шадравана!

2024.01.19 | 19:30

3
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

2024.01.19 | 19:10

2
Тоя само си прави разходки!!!!! За нищо не става тоя пухльо!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини