Община Пазарджик прекратява предсрочно концесиите на четири паркинга

  • 18 януари 2024 13:41

  • 737
  • 2
Община Пазарджик прекратява предсрочно концесиите на четири паркинга
© Фейсбук

Община Пазарджик е предприела действия за предсрочно прекратяване на договорите за концесии на четири от големите общински паркинга в централната част на града. 

Целта е стопанисването и управлението да се извършва пряко от общината, с което ще се повишат приходите в местния бюджет, каза кметът Петър Куленски. 

"Общината трябва да си върне тези активи обратно, тъй като тя може да генерира приход оттам, който е така необходим за синята зона, както ние я наричаме и това бюджетното мероприятие "Паркинги и охрана". Няма как това бюджетно мероприятие да е на загуба от 200 000 лева. Ето защо аз, със съдействието на Отдела по управление на общинската собственост предприех действия за прекратяване с едномесечно предизвестие на 4 сключени дългосрочни договори, предаде БНР.

Считам, че с едни минимални средства с поставяне на бариера на входа и на изхода и един автомат за разплащане и валидиране на билетите дори без човешка намеса ние, общината, може да генерираме доста добър приход, който да отиде по предназначение. Тези паркинги са дадени на база на едни извършени калкулации през далечната 2016 година и наемните цени, които общината получава, суми в размер на 3 000 - 4 000 лева на месец са изключително малки за прихода, който тези паркинги може да генерират", обясни градоначалникът. 

Кметът на Пазарджик: Осигурени са първите 43 млн. лв. за благоустройството на града

Последвайте канала на

Радина Лазарова
737 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Гист

2024.01.18 | 15:08

2
У на Гончето ли, т.е на бушона Гинче!?

2024.01.18 | 13:54

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини