Проф. Минчев: Шансовете за отделно явяване на ПП и ДБ на евроизборите се увеличават

  • 18 януари 2024 12:15

  • 826
  • 3
Проф. Минчев: Шансовете за отделно явяване на ПП и ДБ на евроизборите се увеличават
© Булфото (архив)

Съгласието на Никола МинчевНикола МинчевНикола Минчев е роден на 13.09.1987 г., юрист по образование. Сферите му на работа като адвокат са да оглави листата на ПП е въпрос на вътрешна коалиционна договорка между ПП и ДБ. Смяташе се, че той трябва да замени настоящият председател на парламента след ротацията. Същевременно се чува, че Атанас АтанасовАтанас АтанасовАтанас Атанасов завършва езикова гимназия в Хасково като един от отличниците на випуска. Има иска да поеме този пост. Очевидно е постигнато споразумение. Това каза политологът проф. Огнян Минчев в ефира на предаването "Твоят ден" по NOVA NEWS.

Коментарът му е по повод изявлението на Никола МинчевНикола МинчевНикола Минчев е роден на 13.09.1987 г., юрист по образование. Сферите му на работа като адвокат са, който обяви, че няма да наследи Росен Желязков на председателския пост в НС.

Гласят Никола Минчев за Европарламента?

Проф. Минчев е на мнение, че шансовете за отделно явяване на ПП и ДБ на евроизборите се увеличават. По негови думи ДБ обявяват курс на придвижване вдясно.

„Прекаленото придвижване на ДБ към центъра вляво започва да я лишава от подкрепа на избирателите. Вероятно това е основната причина за решението да се възстанови принадлежността на ДБ към дясното, както и желанието да се присъединят към ЕНП, ако успеят да изпратят свои кандидати. ПП се счита за част от либералния спектър и има намерение да бъде част от това политическо семейство в Европейския парламент“, каза Минчев. 

Според него крайнодесните партии биха могли да получат по-голяма подкрепа на европейските избори, а вотът у нас ще бъде доминиран от българския политически ред.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
826 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Снежко Снежев

2024.02.18 | 11:46

3
Ъхъ, в името на ПарЪта сте готови и да се обрежете, помияри мазни:)))!

2024.01.18 | 14:21

2
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
Бояджията

2024.01.18 | 12:34

1
Убавци готови за народен съд

Добави коментар

Водещи новини