Парламентът обсъди на първо четене внесен от "Възраждане" законопроект за регистрация на чуждестранните агенти

  • 17 януари 2024 14:27

  • 800
  • 2
Парламентът обсъди на първо четене внесен от "Възраждане" законопроект за регистрация на чуждестранните агенти
© Булфото

Депутатите обсъдиха днес на първо гласуване законопроект за регистрация на чуждестранните агенти, предложен от „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“. Поради изчерпване на времето на пленарното заседание обаче законопроектът не бе подложен на гласуване, предаде БТА.

Целта на нашия законопроект е да създаде публичен регистър, „за да може всички субекти да бъдат публични, да се повиши демократична отчетност и публичността“, каза Стоян Таслаков („ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“), който представи законопроекта. Според лидера на „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председателКостадин КостадиновКостадин КостадиновКостадин Костадинов е роден на 1 април 1979 г. в град Варна. Завършва магистратура по балканистика законопроектът е безкрайно закъснял. Той отбеляза, че се предлага и „безкрайно закъсняла, дори и за Европейския съюз, законодателна рамка“, дори и за Европейския съюз, която да даде възможност за изсветляване на чужди агенти, които действат „безнаказано в България“.

От ГЕРБ-СДС отбелязаха с декларация в парламента Международния ден на религиозната толерантност

Този закон урежда обществените отношения, свързани с информирането на обществеността чрез средствата за масова информация и публичността при финансирането на физически и/или юридически субекти, развиващи дейност на територията на България, пряко или косвено получаващи материално подпомагане от чужбина, в това число и от чужди правителства или предприятия, чуждестранни физически лица, търговски дружества, фондации, организации с нестопанска цел и др., пише в мотивите към законопроекта.

В изказването си по време на дебата председателят на ПГ на „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“ (ИТН) Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г. засегна и темата за финансирането на медиите и неправителствени организации.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
800 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.01.17 | 19:21

2
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

2024.01.17 | 14:31

1
ТОВА ЗНАЧИ ВЪЗРАЖДАНЕ НА БЪДЕ ЗАБРАНЕНА

Добави коментар

Водещи новини