Еврокомисар Илиана Иванова за изкуствения интелект: Не трябва да забравяме етичните стандарти

  • 17 януари 2024 11:31

  • 659
  • 1
Еврокомисар Илиана Иванова за изкуствения интелект: Не трябва да забравяме етичните стандарти
© Фейсбук

Световният икономически форум в Давос събира икономическия и политически елит.

Сред приоритетните теми са сигурност, дезинформация, изкуствен интелект, който може да струва работни места.

Тази тема коментира пред Нова еврокомисарят за иновациите, образованието и младежта Илиана ИвановаИлиана ИвановаИлиана Иванова е кандидатът на България за нов еврокомисар на мястото на Мария.

„Пространството е необятно пред това, което може да направи изкуствения интелект във всички сфери на обществения прогрес. Не трябва обаче да забравяме и етичните стандарти. Необходимо е да обръщаме внимание на човешкото измерение на изкуствения интелект и той да не бъде изпускан от контрол“, каза тя.

Акад. Денков: Зад изкуствения интелект стои естественият, всяка „магия“ от този тип се прави от хора

Еврокомисарят поясни, че ЕП и националните власти трябва да свършат много работа в сътрудничество с частния сектор. Според Иванова трябва да се подобри регулаторната рамка, да се опростят правилата и да се създаде среда, в която малкият и средният бизнес да работят спокойно и да се създават нови технологични производства.

Последвайте канала на

Десислава Станева
659 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.17 | 14:02

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини