Мария Габриел пред младежи: С новото поколение България е иновативна, смела и критична

  • 15 януари 2024 10:52

  • 807
  • 4
Мария Габриел пред младежи: С новото поколение България е иновативна, смела и критична
© Булфото

Новото поколение се нуждае от ясна и дефинирана перспектива за това да бъде част от една мирна, просперираща, свободна, демократична България, която участва активно в международния живот и отстоява универсални общочовешки ценности. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова при откриването на конференция „Младите хора и външнополитическата стратегия на България: критичният глас“ в Дома на Европа в София.

Затова, според нея, изработването на стратегически документ в областта на външната политика е обективна необходимост.

„България с новото си поколение е иновативна, тя е смела, тя е дръзка, тя е критична и можем заедно да направим така, че да утвърдим страната ни като лидер и като фактор, като лидер в иновации, в новите технологии и междувременно да допринесем за повече стабилност и сигурност в Югоизточна Европа“, заяви Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова, цитирана от БТА.

Мария Габриел е домакин на младежка конференция

Според нея България да има своята за първи път в историята си външнополитическа стратегия е предизвикателство, но и кауза.

Тази тема е актуална не само за дипломатите, не само за правителството и за МВнР, темата е актуална за нас като общество и особено за младите хора, смята вицепремиерът.

Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова поиска да чуе от младите хора как по-добре България да се позиционира на европейската и международната сцена, да споделят своята визия относно зеления преход, дигиталната и културната дипломация, връзките с българите в чужбина, икономическата дипломация и как по-ефективно да се противопоставим на дезинформацията.

Според вицепремиера стратегията може да помогне за това да направим бъдещето малко по-предвидимо за младите хора и да се подготвим по-добре за новите предизвикателства.  

Последвайте канала на

Владимир Василев
807 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.01.15 | 14:10

4
Колкото беше и със "старото" ... Радвам се, че се забавлявате по горните етажи де...
????

2024.01.15 | 12:39

3
"Другарко" Неделчева-ГАБРИЕЛ,КЪДЕ,КОГА и КАК ГЛАСУВАХТЕ на последните избори в България ????!!!
Георги Илиев Митев

2024.01.15 | 12:27

2
Нация от млади алкохолици, дрогиращи се, брутални лъжци и крадци.

2024.01.15 | 11:24

1
Хора, чували ли сте за ана.лог на виа`гра_та, просто е сyпер: в пъти по-ефeктивна, повече cпepма, по-ярки усещания, лекува болести и е бeзопаcна на всяка възpаст. Отново се почyвствах мъж. Това е мега яко нещо и незабравимо изживяване -----> mub.me/alfazo

Добави коментар

Водещи новини