Ченчев (БСП): „Възраждане” искат да ни пришият към сглобката, защото загубиха политическа инициатива

  • 13 януари 2024 20:30

  • 1122
  • 10
Ченчев (БСП): „Възраждане” искат да ни пришият към сглобката, защото загубиха политическа инициатива
© Нова нюз

„Нашата оценка преди ротацията е колективна оставка на правителството и то незабавно. По много от въпросите от тази некоалиция или сглобка дори не се допитаха до хората или пък не взеха под внимание това, което мислят хората по важни за нацията решения”. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България” Иван Ченчев в ефира на Euronews тази сутрин.

Той даде пример с промените в Конституцията, направени без широко обществено обсъждане и  при наличието на отрицателни становища от целия правосъден сектор, и въпреки това – приети. „Позицията на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за промените в Конституцията е ясна – ние категорично се обявихме против, не само го заявихме, показахме го и с гласуването си в зала. Не се присъединихме към жалбата на „Възраждане” и ИТН, защото не можем да се подпишем под нещо, на което не сме видели мотивите”, заяви в отговор на въпрос на водещата социалистът.

„Възраждане” и ИТН направиха нещата така, за да могат да говорят, че сме се прикачили към управлението. Но, при 164 гласа мнозинство – БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и да се регистрира, и да не се регистрира в зала, управляващите ще си направят кворума”, каза Ченчев. По думите му „Възраждане” са загубили политическата инициатива. „Хората не припознаха тезите им и това се видя на последните местни избори”, добави социалистът.

Зам.-председателят на парламентарната група на „БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България” прогнозира проблеми при ротацията, извиване на ръце и пазарлъци. „Сглобката беше създадена, за да обслужва интереси. И това пролича ясно, особено сега, когато трябва да се гласуват ръководствата на регулаторите. На независимите регулатори, подчертавам – независимите, те ще сложат на партийно-квотен принцип хора. Това е недопустимо. Не може да си позволиш пред очите на хората да говориш за постове, а да не правиш политики”, реагира Ченчев.

Свиленски: БСП не иска да вижда нито един от сегашните министри след ротацията

„Нарязването на Паметника на Съветската армия беше направено, за да замаскира другото, което върши сглобката, и най-вече – за да замажат очите на електората си, да го накарат да приеме сглобката”, заяви Ченчев в разговора за паметника и обърна внимание на важен детайл: „Нали имаше предписание и паметникът трябваше да бъде демонтиран, защото е опасен. Е, уж, опасните плочи на Паметника на Съветската армия си стоят. Нарязан и изнесен беше единствено монумента. Достатъчно красноречив факт”.

По темата за Шенген зам.-председателят на парламентарната група на „БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България” беше категоричен: „3% от стокообмена е по въздух и морски граници,  97 % - по сухопътни. „Икономиката ни е на сухопътните граници основно. И 97 % е блокирана. За какъв успех на правителството говорим?”, посочи Ченчев.

Той припомни едно от петте условия на Австрия за засилване контрола на границата между България и Румъния: „Що за безумно решение да засилваме контрола по граница на Шенген, при положение, че влизаме. Кое налага това. Пак половината ни икономика да е блокирана на румънската ни граница ли? Това не е неуспех. Това е провал. И унижение, защото правителството се е съгласило да сме втора ръка държава и хора – „ще влезете сухопътно, но някога си”. Да се съгласиш, при положение, че си изпълнил всички условия за членство в Шенген и това никой не го отрича - е национално предателство”, категоричен бе Иван Ченчев.

В отговор на въпроса за уверенията на Мария Габриел, че България ще получи дата през 2024 г. социалистът заяви: „Моите уважения към г-жа Габриел, но нека не ни дават четиво за наивници. Щели да ни дадат дата през 2024 г. И аз на вас ще ви посоча дата през 2024 г., но тази дата ще е 2028 г. Датата трябваше да бъде ясно договорена и разписана”.

Иван Ченчев заяви, че и през тази сесия на 49-то Народно събрание БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е ще продължи да бъде коректив и да предлага политики. „Всички са съгласни, че има демографска катастрофа, но никой не работи по нея. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е имаме предложения за това, които управляващото мнозинство на сглобката отхвърля. Защо? Когато става дума за национален проблем като демографската катастрофа или когато става дума за добри за хората решения, няма значение коя партия ги предлага”, заключи социалистът.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1122 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2024.01.14 | 00:34

4
glupak ti si ot parlamenta na koziak a ne ot parlamenta na narodat eto za tova e vajno kakvo kazva koziak a ne narodat

2024.01.27 | 14:28

10
до 4... глупак си и може да пишеш само глупости !!!

2024.01.27 | 14:26

9
Да,"политическата инициатива" , няма да я губят само бсп !!! Нали сте си дружки, трябва да се рамо до рамо....
бсп

2024.01.14 | 08:58

8
ти си голям боклук бе
Theodor Atanasov

2024.01.14 | 08:45

7
Black COCK 4 Me
Мазник

2024.01.14 | 04:08

6
Ченчев беше подлога на титаните, а сега го раздава политик. Абсолютна мижитурка, сложена там да обслужва нечии интереси. Заради хора като него няма да се оправи България.

2024.01.14 | 01:27

5
F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G
Анонимен

2024.01.13 | 23:31

3
Възраждане припламнаха и угасват.

2024.01.13 | 23:20

2
Хора, чували ли сте за аналог на виа*гра_та, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Това е мега яко нещо и незабравимо изживяване -----> mub.me/alfazo
Емѝ...бъркам и си ям лайната-МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ-ПСИХО

2024.01.13 | 20:38

1
Чети, народе! Чети и научавай истинските новини, не фалшивите новини, тиражирани от американските ЦРУ медии в окупирана България, като БНТ, On Air, Nova ЦРУ-TV, bTV, dir.bg, dnes.bg, НОВИНИ БГ., capital.bg, „24 часа“, „Уикенд“ или „Труд“. От 01.01.2024г. БРИКС(Русия, Бразилия, Китай, Индия и Република Южна Африка) има вече 5 нови членове. Новите членове са: Египет, Иран, Саудитска Арабия, Етиопия и Обединените арабски емирства(ОАЕ). С това държавите-членки на БРИКС(BRICS) ca вече 10. Има и още 14 държави подали документи за членство: 1. Алжир(кандидатура от 2022г.) 2. Бахрейн(кандидатира от 2022г.) 3. Бангладеш(кандидатура от 2023г.) 4. Боливия(кандидатура от 2023г.) 5. Беларус(кандидатура от 2023г.) 6. Венецуела(кандидатура от 2023г.) 7. Виетнам(кандидатура от 2023г.) 8. Куба(кандидатура от 2023г.) 9. Казахстан(кандидатура от 2023г.) 10. Кувейт(кандидатура от 2023г.) 11. Пакистан(кандидатура от 2023г.) 12. Палестина(кандидатура от 2023г.) 13. Сенегал(кандидатура от 2023г.) 14. Тайланд(кандидатура от 2022г.) До края на тази година молба за членство ще подаде и Турция. 3/4 от света иска да е с Русия и Китай. Хората по целия свят се пробуждат и искат да живеят свободни и независими от никого. Не искат войни и колониален окупаторски гнет – искат да живеят в мир и разбирателство помежду си. Не искат някой да идва в дома им и да им казва как да живеят, как и с кого да търгуват, каква традиция, историческа памет и история да тачат и съхраняват за идните поколения. Никой вече не иска да страда под смрадливия американски фашистки окупаторски ботуш! Никой не иска и европейските колонизатори, пудели и марионетки на САЩ! Светът вече не е същия и никога вече няма да бъде същия, както преди! Време е вече световния хегемон САЩ да ходи там, където отдавна му е мястото – на бунището на историята!

Добави коментар

Водещи новини