Министър Цеков: Пътят Ботевград - Мездра ще бъде завършен изцяло до края на 2024 г.

  • 12 януари 2024 14:25

  • 819
  • 0
Министър Цеков: Пътят Ботевград - Мездра ще бъде завършен изцяло до края на 2024 г.
© Getty Images

Пътят Ботевград - Мездра ще бъде завършен изцяло до края на 2024 година. С оглед приключването на последните рискови дейности по обекта, в началото на февруари, би могло участъкът да се отвори за движение, за да има известно облекчение на трафика. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей ЦековАндрей ЦековАндрей Цеков е роден в София на 13 април 1973 г. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на регионалното по време на парламентарния контрол. Работата по изграждането на пътните съоръжения ще продължи през пролетта, допълни министърът, цитиран от БТА.

Той съобщи, че физическият напредък по обекта е около 65 на сто, като от юни 2023 г. са изпълнени редица съоръжения, финансовият напредък е около 55 процента, защото плащанията следват изпълнението с около два месеца забавяне. 

Удължен е срокът на временната организация на движение по пътя между Мездра и Лютидол

Цеков напомни, че причината за забавянето на изпълнението обекта е промяна на проектни решения.

В средата на април миналата година предишният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван ШишковИван ШишковИван Шишков е роден на 14 септември 1963 г. в София. Завършва образователна степен магистър по откри 7,5-километрова отсечка от пътя Мездра – Ботевград. Въпреки проблемите продължава модернизирането на останалата част от трасето между Мездра и Ботевград, каза тогава Шишков и напомни, че се преработват проектите за пет кръстовища, така че те да бъдат на две нива, вместо на едно, както първоначално е било предвидено.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
819 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини