Пореден опит за избор на председател на СОС

  • 11 януари 2024 06:55

  • 863
  • 2
Пореден опит за избор на председател на СОС
© Bulphoto

Ще се проведе поредното заседание на Столичния общински съвет, на което съветниците ще се опитат за пореден път да изберат председател. 

Очаква се да се обсъдят два варианта за това как да заработи градският парламент. И двата са временни. Единият е постъпило от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" и "Спаси СофияСпаси СофияПолитическа партия “Спаси София” е обединение на граждани, чиято кауза е систематично и" предложение за ротационно председателство в рамките на 1 година.

А вторият е обсъжданата още от преди Нова година идея за временен председател до гласуването на бюджета на общината.

Започват разговори по два варианта за председател на СОС - временен или на ротация

Втората алтернатива вече беше предложена от ПП-ДБ и "Спаси СофияСпаси СофияПолитическа партия “Спаси София” е обединение на граждани, чиято кауза е систематично и" и не събра достатъчно подкрепа в Общинския съвет. Няколко дни по-късно Вили Лилков от "Синя София" и Карлос Контрера от ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа излязоха със същото предложение

Последвайте канала на

Радина Лазарова
863 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
доган мангала

2024.01.11 | 08:35

2
този педал кой го сложи вътре
БРЕ

2024.01.11 | 08:11

1
МАКЯ.ТИ.СИГАНСКАТА

Добави коментар

Водещи новини