Засилват контрола върху използването на "боди камери" от полицейските служители

  • 10 януари 2024 13:04

  • 963
  • 2
Засилват контрола върху използването на "боди камери" от полицейските служители
© Getty Images

Полицията в Бургас засилва контрола върху постоянното използване от страна на полицейските служители по време на работа на т.нар. боди камери. За това е издадена заповед от директора на Областната дирекция на МВР в града старши комисар Емил Павлов, съобщиха от пресцентъра на дирекцията.

Целта на използваните камери е както за лична безопасност на служителите на реда при осъществяване на функционалните им задължения, така и за даване на възможност за контрол над полицейските действия при осъществяване правомощията на служителите от страна на ръководния състав.

От полицията информират гражданите, че взаимоотношенията им с полицейския състав, пряко ангажиран с охраната на обществения ред, ще бъдат документирани, чрез използваните "боди камери". Записващото устройство се поставя на един от двамата полицаи във всеки патрул, като се включва при получаването на сигнал и то след пристигането на екипа на конкретното място.

Адв. Стоян Мадин: Докато МВР и Прокуратурата продължават да си затварят очите, полицейското насилие ще продължи

БТА припомня, че "боди камерите" бяха въведени през 2021 година. Във всеки един момент действията на полицейските служители могат да се наблюдават онлайн, като това се извършва в оперативно-дежурния център на съответната полицейска дирекция. 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
963 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
айде

2024.01.10 | 16:32

2
че не се издържа

2024.01.10 | 13:52

1
А КАКВО СТАНА С ,, НИКОЙ НЕМОЖЕ ДА БЪДЕ СНИМАН ,, БЕЗ НЕГОВО ЗНАНИЕ И СЪГЛАСИЕ , ААААААА

Добави коментар

Водещи новини